X
Nu gasiti loc parcare in Sibiu foto spadpp_sibiu_ro

După cum era de așteptat: proiectul pieței agro-alimentare de sub Cazarma 90 a fost respins

Considerat inoportun de specialiștii în Urbanism ai Primăriei Sibiu, proiectul amenajării unei piețe agro-alimentare în subsolurile actualei parcări Cazarma 90 a fost respins de majoritatea consilierilor locali.

Proiectul a fost inițiat de Ioan Stroie (PSD), care spune că ideea i-a fost sugerată de ”cetățeni”. Înscris pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Sibiu din după-amiaza zilei de joi, proiectul a fost însoțit de un raport de specialitate care propunea respingerea acestei inițiative. Printre principalele motive sunt cele legate de faptul că acele subsoluri sunt monumente istorice de categoria A, că sunt afectate structural în urma demolării Cazarmei 90 în anul 1988 și că o descărcare de sarcină arheologică ar fi imposibil de obținut pentru a se interveni în acel loc cu ample lucrări de amenajare.
Cum raportul a fost semnat de arhitectul șef al orașului, Ioana Urdea, consilierul Ioan Stroie a profitat și pentru a o caracteriza pe aceasta. ”Anticipez că acest proiect nu va fi votat. Eu am făcut acest proiect nu ca să îmi fac campanie, vă rog să nu mai interpretați astfel aceste lucruri. Dar, acum, despre lucruri pe care le știe toată lumea nu vorbim. Cum ar fi că această doamnă arhitect șef a reușit să alunge majoritatea investitorilor imobiliari din Sibiu. Este un lucru pe care îl știe toată lumea. Și cu toate că știm asta și cu toate că am avut numeroase plângeri împotriva domniei sale, nu face nimeni nimic”, a declarat Stroie.

Înaintea votului, președintele de ședință, Virgil Popa (PNL, fostul viceprimar al Sibiului), a mai invocat și alte motive împotriva proiectului lui Stroie. ”O piață trebuie și aerisită și iluminată corespunzător, fapt care acolo nu se poate realiza, deoarece în zidul dinspre teatru nu pot fi făcute intervenții. Vorbim de un monument istoric de categoria A. În plus, Primăria a inițiat acolo un plan urbanistic zonal, înaintea realizării căruia nu putem discuta despre o investiție foarte mare în zonă, precum în cea de amenajare a unei piețe”.
La vot, singurii care au fost ”pentru” acest proiect au fost reprezentanții PSD, cele șase voturi ale lor fiind insuficiente pentru a întruni majoritatea din cele 23 de voturi din CL Sibiu.

Citește și

Proiect cu opoziție de la început: piață agroalimentară amenajată în subsolul parcării Cazarma 90

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un cetatean

  Sub” Cazarma 90 ” ar fi interesante niste galerii de arta, magazine cu souveniruri, hand made, sali de proiectii, librarii gen Habitus, ateliere ale micilor mestesugari locali , etc. Este o locatie f. potrivita care poate fi pusa in valoare cu respectarea normelor monumentelor istorice. Este pacat ca de ani de zile nu s-a facut nimic. Sunt multe locatii in oras care nu au fost valorificate . Poate fi o tema de studiu pentru arhitectii locali si in special ptr. cei din Primarie care nu fac nimic ptr. oras ci doar resping dosare, idei , initiative.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Stefan

  N-am inteles de ce “o descărcare de sarcină arheologică ar fi imposibil de obținut pentru a se interveni în acel loc”. De ce este imposibil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact