X
braconaj

VIDEO – Încă un braconier cu plase de un km pe Olt. Filiala Pescarilor: Ne luptăm cu morile de vânt, bunul statului este prăduit și nimănui nu-i pasă!

Angajații Filialei Pescarilor Sibiu au scos noaptea trecută din râul Olt, în zona localității Glâmboaca, o plasă de peste un kilometru lungime și au eliberat înapoi în apă peste o sută de kilograme de pește. Peștii care au supraviețuit.

Acțiunea s-a desfășurat după miezul nopții, când angajații Filialei au primit o informație conform căreia braconierii din sat au introdus plasele după lăsarea întunericului. Vreme de mai bine de trei ore angajații filialei au scos plasele și au eliberat peștele prins.

În tot acest timp, braconierii – cunoscuți de majoritatea localnicilor, priveau de la distanță. Angajații Filialei se arată revoltați că instituțiile statului nu-și fac datoria și că majoritatea braconierilor dovediți scapă.

”Braconierii care au introdus plasa aceasta erau în zonă și dădeau târcoale de la distanță. Aproape că am ajuns să nu mai vrem să prindem pe nimeni. Avem nenumărate cazuri în care braconierii prinși scapă cu o amendă de câteva sute de lei și a doua zi se întorc pe apă. Justiția spune de fiecare dată că nu prezintă pericol social și prietenii lor din zonă îi ajută să nu pățească nimic. Legea ne obliga să predăm peștele pentru valorificare, dacă îi prindeam în flagrant. Erau peste o sută de kilograme de pește care ajungeau în galantare și peste o sută de kilograme de pește mai puțin în apă. Pentru ce să-i prindem când asta e legislația în România? Noi rămânem cu paguba și ei se întorc a doua zi cu plasele”, au declarat reprezentanții conducerii Filialei pentru Turnul Sfatului.

Acțiunea de azi-noapte a fost doar ultima dintr-un șir foarte lung, numai pe anul în curs. Lista este însă extrem de scurtă când vine vorba de braconieri pedepsiți. Istoria ultimilor ani arată că braconierii primesc o amendă, nesemnificativă în comparație cu peștele prins, și se întorc pe apă.

”Facem controale non-stop, avem acțiuni aproape zilnic, avem kilometri de plase scoase săptămânal și apele sunt mai sărace în pește. Sunt exemple clare, primesc 600 de lei amendă, de care oricum nu se sinchisesc și mâine ies iar pe apă la braconat. Îi știe tot satul care sunt și nimeni nu face nimic! Pentru ce să-i mai prindem? Statul român ar trebui să aibă același interes ca noi, e un bun al statului, al nostru, al tuturor, nu să caute să ia niște bani sub alte forme (prin valorificarea peștelui găsit în plase n. r.), în timp ce resursa acvatică vie, bunul statului, se risipește de la o zi la alta, este prăduit pur și simplu. Ne luptăm cu morile de vânt!”, au mai spus reprezentanții Filialei.

Supărarea angajaților Filialei Pescarilor este cu atât mai mare cu cât statul pedepsește furtul în orice alt domeniu, numai braconajul este protejat de legi blânde și autorități care închid ochii.

”Acesta e cel mai bun exemplu că dacă furi de la stat primești o amendă simbolică, ți se spune că nu prezinți pericol social și te poți întoarce la furat”, mai spun aceștia.

Sursa foto-video

Despre alte acțiuni ale Filialei Pescarilor Sibiu puteți citi mai jos:

FOTO – VIDEO Zeci de kilograme de pește eliberat pe Olt. Din plasele braconierilor

Rezultatul a zece ore de pândă, în beznă, târâș pe arătură: Trei braconieri din Vâlcea prinși cu un km de plasă pe Olt

Studiu de caz. Cât durează să anchetezi un braconier prins asupra faptei?

De cate ori trebuie prins un braconier pentru a fi pedepsit?

Culmea pescuitului: avem braconaj, dar nu avem braconieri!

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bravo oameni buni!
  Trebuie să facem o sezizare la palatul Cotroceni si la Guvern ptr. O
  Ordonanța de urgența ,că așa nu se mai poate cu braconaju’ asta.
  P.S. PRIETENII BRACONIERLOR
  DE CARE VORBITI SÂNT ÎN JUSTȚIA DIN SIBIU !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact