X
lansare candidati PNL Alina Gorghiu

PDL a votat ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic

Şedinţa în care liderii aripii democrat-liberale din PNL s-a încheiat după două ore de dezbateri hotărându-se ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.

Varianta adoptata este asemanatoare fuziunii din filiale, unde presedintia unica a fost completata de o functie de primvicepresedinte, din partea celuilalt partid, cu puteri de decizie, transmite News.ro

Problema alegerii unui copreşedinte al PNL a apărut miercuri când Vasile Blaga şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa de către DNA pentru trafic de influenţă, Blaga precizând totodată că nu va candida nici la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

După anunţul lui Vasile Blaga că demisionează de la conducerea PNL, democrat-liberalii din partid au început o cursă contra cronometru pentru găsirea înlocuitorului în fruntea partidului.

Aceştia au invicat articoul 160 din Statutul noului PNL, care prevede că actuala conducere a partidului este bicefală. Şi atrag atenţia că orice modificare a Statutului presupune convocarea Convenţiei Naţionale, care ar duce la conflicte în interiorul partidului, între cele două aripi, dar şi la ieşirea din logica de campanie electorală, care ar trebui să îi preocupe pe toţi liderii de filiale, în această perioadă de precampanie.

În plus, potrivit acestora, există riscul ca orice modificare la Statut, în absenţa înregistrării la Tribunal, să fie atacată, în campania electorală, devenind o vulnerabilitate pentru partid, la alegerile parlamentare.

Deşi foştii lideri PDL au exclus varianta ca acest post de copreşedinte PNL să rămână vacant, varianta ca Alina Gorghiu să fie împuternicită să continue singură la conducerea partidului a fost susţinută de vechii liberali din PNL şi promovată, prin declaraţii publice, atât de vicepreşedintele Eugen Nicolăescu cât şi de liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

Totuşi, seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus s-a pronunţat pentru păstrarea înţelegerii din momentul fuziunii, iar democrat-liberalii din PNL să desemnezeun nou copreşedintele în locul lui Blaga.

În ultimele zile, mai multe nume au fost vehiculate în partid ca posibili succesori ai lui Blaga: Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă şi Adriana Săftoiu. În această listă a intrat şi europarlamentarul Daniel Buda, în condiţiile în care s-a conturat refuzul lui Flutur de a prelua funcţia lui Blaga, iar democrat-liberalii din Ardeal şi-au redirecţionat opţiunea căre Buda.

Deşi cotată cu puţine şanse la început, varianta unui preşedinte unic, Alina Gorghiu, a căpătat susţinerea lui Blaga care le-a transmis colegilor săi că aceasta este cea mai bună variantă pentru unitatea partidului, urmând ca un democrat-liberal să asigure coordonarea campaniei electorale.

Democrat-liberalii s-au reunit sâmbătă, de la ora 15, pentru a lua o decizie, în absenţa lui Gheorghe Flutur, plecat în Germania, dar împreună cu secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Olingpia Gafosdea

  Bravo uai Uca noasta’ ! Si can’ zac aiasta ma ganesc ghine-ntalies la
  Alinuca… Aisia-i vuorba ori di samn divin, ori di luovitura maiastra!….
  Dac’ iesti cu “toti buoii acas” puoti intra in galiria marilor puolitisieni
  libirali. Nu traba dicat sa-i scuoti “la raport” pi toti “pidilasii” din
  partid , sa li dați, vuoi ăștia libirali adivarati, un chisuor pi din-dos,
  si sa-i trimite-ti uni v-am mai zas io di atatia uori, s-ati pali duoi ipuri
  di-odat: una c-ati trimite la lada di “garbidgi” a istoriei tot isafodaju
  puolitic a lu’ Basiescu cari dupa tiehnica comunisto-siecurista o
  infiltrat in tuati partidile oamini di-ai lui, facand in asielasi timp, loc
  pi listile di partid luoc pintru politisieni tineri, adivarat’ liberali, s-a
  duoua c-ar hii un adivarat miesaj catra ilectorat di schimbare a
  puolitisii libierale. Io zac ca sucsiesu-i garantat in aliejeri…. Ah, sa
  nu uit: ca Bonus, tuata lumia ar uita di iecsistienta lu’ Nicsuor Dan
  s-a USR-ului ca partid. Sedie-ti.cu chisuarilii in apa riesi si cujietat’
  un chiculiet la ce v-am zas….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pnl-ist convins nu facut la norma

  Care Nicusor? SRI-istul pus sa imparta dreapta cu inca un partid? Asa aranjeaza Secu treburile pentru Facebook-isti si telectualii de nternet. Va castiga din nou PSD-ul ca e destept.,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact