Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

TSTV. Gheorghe Roman: Cred că acea răceală din trecut dintre Sibiu și Mediaș trebuie să dispară

TSTV. Gheorghe Roman: Cred că acea răceală din trecut dintre Sibiu și Mediaș trebuie să dispară

Primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a declarat la Turnul Sfatului TV că își dorește o mai strânsă colaborare între cele două municipii ale județului, în special pe programele culturale. ”Cu doamna primar am vorbit la telefon și ne-am promis că urmează să ne întâlnim. Am vorbit despre acest proiect, (n.r. Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană în 2019) ne-a întrebat dacă ne interesează să participăm, i-am răspuns că da și chiar am delegat-o pe Christine Thellmann să se ocupe de acest proiect. (…) Eu îmi doresc o colaborare foarte bună cu doamna primar. Vom lansa invitații către Primăria Sibiu la evenimentele care se vor organiza datorită celor 750 de ani de atestare documentară, cred că acea răceală din trecut dintre Sibiu și Mediaș trebuie să dispară”, a spus Roman.

Legat de lucrările la infrastructura Mediașului, Roman spune că se văd deja primele rezultate. A început asfaltarea DN 14, care trece prin municipiu. ”Mereu am spus că la nivelul administrației Mediaș s-a făcut o mare risipă de bani. Unde s-au dus acești bani, nu știu să vă spun, dar drumurile puteau arăta altfel în Mediaș. Noi încă lucrăm pe bugetul votat de vechiul Consiliu Local, sigur că am reușit să facem câteva rectificări bugetare să mutăm niște sume de bani dintr-un loc în altul pentru a-i mulțumi pe medieșeni. (…) Noi vrem să aducem aceste lucrări până la calea ferată, spre Sighișoara (n.r. asfaltarea DN 14) și dacă timpul ne permite cu siguranță vom reuși să ne ducem acest obiectiv la bun sfârșit. Pe lângă această lucrare, noi vrem în acest an să reabilităm 18 străzi. Unele dintre ele nu mai știu ce înseamnă asfalt sau au fost date uitării. Există un plan și sper să ne putem ține de el”, a spus Roman.

O altă problemă în curs de remediere este cea a câinilor fără stăpân. ”Din păcate, Mediașul așa cum n-a avut o infrastructură bună, tot așa n-a avut nici serviciu de ecarisaj și încă nu îl are. La ultima ședință de consiliu local am găsit terenul pe care urmează să amenajăm zona unde vom duce câinii fără stăpân. Vorbim de ridicarea câinilor de pe domeniul public. Deocamdată ne gândim să amenajăm locația respectivă, pentru că este destul de costisitoare”.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/81T0PXQfLVg

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

pelagus

Acum 7 ani

Am mai comentat și cu altă ocazie că pentru centura Mediaș ,ar fi mult mai bine , ca de la intratea în Mediaș dinspre Sibiu , traseul să o ia chiar pe lânga linie cfr până la pasarela pietonală de la gară peste calea ferată, de unde să o ia pe acutala șosea până înainte de intersecția cu strada Avram Iancu, unde să se facă un mic tunel sau debleu, pentru ieșirea pe strada Ghorghe Lazăr. Iar șoseau care vine acum pe aici de la pasarela pietonală cfr gara, până la podul cfr (intesecția cu strada Avram Iancu ) să fie uracată peste cea actuală pe un viaduct. Ar mai rămâne de urcat pe viaduc actuala cetura care vine de pe srtada Șoseau Sibiului (din dreeptul garajuli Meditur -pe la fosta fabrică de mobilă în Gura Câmpului) , peste noua centură și linia cfr.Costurile ar fi incomparabil mai mici și soluția cea mai viabilă.
Raspunde

un sas

Acum 7 ani

ptr pelagus...O centura nu trece prin oras...De la inrarea in oras ...Padurea Prostea Pe digul Tarnavei pana in spatele Ocolului Silvic partial pe piloni cu legatura la podul mare ptr.DN 14 A spre Tarnaveni.Nu sunt probleme cu propritati si nu afecteaza constructii .
Raspunde

pelagus

Acum 7 ani

Traseul de care vorbești este cel oficial, aproape de malul stâng al Târnavei Mari și limitrof cartierului Gura Câmpului care are în jur de 7 000 de locuitori. Traseul propus de mine nu trece prin oraș cum zici tu ce pe lângă calea ferată.Și hai să o luăm sistematic: de cum se intră în oraș dinspre Sibiu pe lângă calea ferată , întâlnim întâi parcarea de la kromberg ,care nu constituie o problemă, pe urmă de la valea care vine de la baraj și până la actualul drum de centură pe lângă fosta fabrică de mobilă, este acum un drum de pământ; de la trecerea acestuia peste calea ferată și până la pasarela pietonală de la gară sunt un număr redus de case vechi și terenul viran de la fosta fabrică de geamuri și fosta fabrică de șuruburi;lângă pasarela pietonală de la gară , pe undre ar trebui să se intre printr-un semidebleu de vreo 60 de metri, pe actualul traseu al dn 14 , (strada Hermann Oberth)până la intesecția cu strada Axente Sever ( care are de o parte gara ,iar de cealaltă parte cimitirul) ;de aici printr-un mic tunel sau debleu s-ar ajunge în strada Gheorghe Lazăr( care are de o parte calea ferată ,iar de cealată parte un șir de case) ; mai departe prin târgul porcilor și pe supt pădure iese la ocolul silvic. De la pasarela pietonală de la gară și până la intersecția cu strada Avram Iancu deasupra centurii , pe un viaduc s-ar urca acutala stradă Hermann Oberth. Vezi dar că nu trece prin oraș , precum traseul oficial și nu este nevoie nici de cele două travesări ale Târnavei.
Raspunde

Carmen Dragusin

Acum 7 ani

Pentru mine,cat si pentru alte persoane pe care le cunosc,este important sa stim ce s-a intamplat cu banii imprumutati de la banca BERD.Proiectul PMMR din 2011 a fost de 11 milioane de euro.Abia in 2013 se incheie un contract PMMR in valoare de 6 milioane de euro,fara licitatie.Unde sunt cele 5 milioane diferenta?Lucrarile executate sunt de proasta calitate si nu se justifica 6 milioane euro. Avand in vedere ca toti vom plati aceasta datorie,nu credeti ca e justificata cererea noastra de a se clarifica ce s-a intamplat cu acesti bani?
Raspunde

Carmen Dragusin

Acum 7 ani

http://www.ebrd.com/work-with-us/projects/psd/medias-urban-infrastructure-rehabilitation-project.html
Raspunde

Viorel Arc Cash

Acum 7 ani

Gheorghe este un impostor. Zero cunostinte, zero abilitati. Vorbeste o limba de lemn semn de inteligenta putina...
Raspunde

SAVIN ADRIAN

Acum 7 ani

In Medias s-a creat o clientele politica a d-lui primar -Florin Neag-promovat director general adjunct la Meditur si Bogdan Seicean -director general adjunct posture facute din degete pentru cei 2 flacai care acum sunt de partea d-lui Gheorghe Roman .Sunt doar putinele exemple care le stim ,cu siguranta se promoveaza la greu'' CLIENTELA''
Raspunde

Medeșan vechi

Acum 7 ani

Vin destul de rar în Mediașul natal și constat cu tristețe că orașul - plin de viață - altă dată, este mort! Un motiv este că oamenii au ales PDL-iști (directori la Gaz Metan, Transgaz și alte firme legate de acestea) care au delapidat în voie, în schimb au asigurat salarii mari salariaților proprii. Acum, când este mai puțin de furat (companiile s-au privatizat), lumea începe să se trezească: ,,nu este infrastructură, străzile nu sunt asfaltate etc,,. Nu credeți că a venit timpul ca fiecare din votanți să analizeze ce au făcut ei pentru oraș? Și atunci să aleagă noul primar! Cu respect,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus