Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Fotografiile anului 2016, la Sibiu

Fotografiile anului 2016, la Sibiu

Sute de sibieni, invitați din țară și de peste hotare, participanți și premianți au trecut pragul ,,Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu”, duminică, 2 octombrie. Pe lângă fotografiile expuse, aceștia au putut să vadă și medaliile marilor federații internaționale care au fost înmânate celor mai buni fotografi ai lumii de către organizatori şi de reprezentanții juriului.

Vizitatorii au admirat de la portrete minuțios elaborate, la imagini care surprind aspecte din viața sălbatică a animalelor, la fotografii tip reportaj, toate pe tema „Open”. Pe de altă parte, manipularea digitală poate fi seducătoare, iar fotografiile cu tema ,,Suprarealism” invită la analiză şi imaginație, reușind să focalizeze noi străluciri asupra unui curent artistic care a avut deseori ghinionul de a fi perceput ca purtător al unor tendințe puternic non-conformiste și anti-rațiune.

siaf4

,,Este onorant pentru Sibiu să găzduiască o nouă ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică, un eveniment de referință pentru artiștii fotografi din întreaga lume. Organizarea acestui eveniment de talie mondială este o tradiție pentru orașul nostru, mii de pasionaţi de fotografie căutând recunoaşterea juriului acestei prestigioase manifestări, cotată de către federaţiile internaţionale ca salon de 5 stele. La această a XVII-a ediţie au fost selectate fotografii din 40 de ţări, astfel încât publicul care va trece pragul Salonului va avea posibilitatea să vadă expuse frânturi de viaţă surprinse pe tot globul. Felicit organizatorii acestui eveniment, Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, iar tuturor artiştilor fotografi recompensaţi cu medalii de către federaţiile internaţionale de specialitate le doresc să continue să practice cu succes arta fotografiei.”, au transmis reprezentanții Instituţiei Prefectului Județului Sibiu.
Salonul poate fi vizitat vizat în mod gratuit până în 30 octombrie, la Centrului de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, de luni până vineri între orele 9.00-17.00 și sâmbăta și duminica între orele 9.00-13.00. siaf3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus