Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
5°C

Toamna Studențească. Peste 2700 de ”boboci” ai ULBS își încep viața de studenți

Toamna Studențească. Peste 2700 de ”boboci” ai ULBS își încep viața de studenți

În ziua de 4 octombrie 2016 mai mult de 2700 de ”boboci” ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, vor face cunoștință cu prima zi din viața de student. Iar startul către viitoarea carieră va fi dat în Piața Mare, de la ora 11,00, la ”Toamna Studențească”. Alături de proaspeții studenți vor fi colegii mai mari și cei ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cadrele didactice care le vor ghida urmatorii ani, dar și conducerea universității și reprezentanții autorităților locale.

În urma celor două sesiuni de admitere din acest an, la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu au fost admiși la studii de licență 2774 candidati, din care 1630 au fost admiși pe locuri bugetate (din aceștia 6 sunt de etnie rromă), în timp ce în primul an de Master vor fi 1390 studenți, din care 910 admiși pe locuri bugetate (din aceștia 1 este de etnie rromă). Lista ”bobocilor” este completată de cei 499 de studenți care au ales formele de învățământ la distanță și frecvență redusă (programe de licență) și 120 de candidați admiși la programele de Master.

”An de an, mii de tineri aleg Sibiul universitar ca drum de pornire către transformarea unei pasiuni într-o carieră de succes. Între zidurile orașului plin de istorie și cultură își plănuiesc viitorul, iar noi, mediul academic, suntem datori să ne asumăm rolul de a-i ghida cu toată responsabilitatea spre locul în care ei își doresc să ajungă. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” își continuă misiunea de a contribui la desăvârșirea identității economice, științifice, sociale și culturale a Sibiului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan BONDREA, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.
”Toamna studențească” este un eveniment organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și este co-finanțat de Primaria Municipiului Sibiu și Consiliul local Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus