Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Brașovul își face aeroport. Turnul de control și căile de rulare vor fi gata anul viitor

Brașovul își face aeroport. Turnul de control și căile de rulare vor fi gata anul viitor

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că turnul de control și căile de rurale pentru Aeroport ar putea fi finalizate anul viitor, anunță site-ul newsbv.ro. El a precizat că pentru această trebuie să se finalizeze rapid în Camera Deputaților procedura privind aprobarea transferului de teren de la Institutul Cartofului la Consiliul Județean și să nu apară constestații la licitațiile care vor fi organizate. La rândul său, primarul George Scripcaru a precizat că, după ce se rezolvă situaţia juridică în privinţa administrării terenului pentru Aeroport, se va decide care este forma legală prin care Primăria și Consiliul Local Brașov să se implice în construirea Aeroportului, informează site-ul brașovean.

Ambii edili au mulțumit public tuturor parlamentarilor, indiferent de partide, pentru susținerea proiectului legislativ referitor la transferul imobiliar. Pentru finalizarea lucrărilor la aeroport va mai fi nevoie de aproximativ 35 de milioane de euro. Până acum, în acest proiect au fost investite aproximativ 27,7 milioane de euro, din care 17 milioane de euro (inclusiv TVA) pentru realizarea pistei de decolare aterizare. Turnul de control, căile de rulare şi aerogara sunt principalele obiective ce trebuie realizate pentru operaţionalizarea aeroportului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

alina

Acum 7 ani

...dragilor sunt "cai de rulare "....totusi....
Raspunde

Cititor

Acum 7 ani

În sfârșit o să aibă și Sibiul un aeroport aproape, altul decât cel de la Mureș. Macăr așa nu va trebuie să ne mai deplasăm cu mașina pe Valea Prahovei până la Otopeni. Desigur, rămâne și varianta Clujului pentru zboruri la mai mare distanță față de cele din Mureș, dar. Brașovul parcă e ceva mai aproape de noi. Vă mulțumim domnilor pentru investiție! Mai așteptăm și spitalul regional promis și vom ajunge și noi sibienii în rând cu lumea. Spital, aeroport, mall-uri moderne, cinematografe, centru istoric cu cafenele și restaurante tematice, standarde europene la doar 140 de km de noi. Poate ne grăbim puțin și cu autostrada aia, ce ziceți?
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Deocamdata, trebe recoltata sfecla de zahar. Apoi tratative pentru transferul terenurilor. Ca in fiecare an, deci nimic nou. In centru (de pe Prefectura, spre ex.) cade tencuiala in capul trecatorilor. Primarul, sub control judiciar. Autostrada, ioc. Vai de el, Iasov!
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Ce pusca mea de articol e asta Ce ne intereseaza pe noi ce fel de aeroport isi fa aia din Brasov. Treaba lor ce si cum fac Iar ala cu autostada ioc mai bine si ar vedea de ce facem noi aici si sa nu moara de grija autostrazii alora Eu cred ca avem problemele noastre aici si nu le rezolvam uitandu -ne spre Brasov care oricum e de doua ori decat orasul nostru!
Raspunde

ioji

Acum 7 ani

Avand in vedere ca aeroportul din Sibiu se prezinta cu putine destinatii si se misca foarte incet in a propune alte curse, probabil ca cei din Brasov vor face totul mult mai repede....de la construirea unui aeroport la studii de fezabilitate pana la licitatii pentru curse. Cei din Targu Mures sunt inaintea noastra, cei din Cluj de asemenea...urmeaza cei din Brasov. Si uite asa alesii nostri se misca cu viteza melcului, cand cei din jur zboara.
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Mai repede? vezi: http://www.constructiv.ro/2016/05/s-gasit-solutia-pentru-continuarea-lucrarilor-la-aeroportul-brasov-ghimbav/
Raspunde

raspopitul

Acum 7 ani

concurenta....
Raspunde

Brasovean din Sibiu

Acum 7 ani

Bai carcotasii lui peste! Sibiul are aeroport international de cativa ani si sunt operate zboruri spre mai multe destinatii spre care sunt si cereri de deplasare. Voi, rahati cu ochi care tot denigrati orice si oricand nu ati zburat decat in momentul cand v-a aruncat in fudul „cavernei” cei ce v-au facut in palma. Cand va fi gata aeroportul din Brasov , de el se vor folosi oameni care au treburi si bani ca sa zboare spre ce destinatii vor fi. Voi insa, veti ramane in vecii vecilor niste limbrici taratori si pupatori de orificii pentru vreo faramitura de ceva si eventual o bere. Rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus