X
fagaras-turism

În ce stare se găsesc traseele turistice din Făgăraș. Pe unele stratul de zăpadă are 25 de cm

În urma căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore în munţii Făgăraşului, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu anunţă că traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţii Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu, sunt sunt acoperite cu un strat de zăpadă ce poate atinge în zona crestei până la 25 cm.

”Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să evite deplasările pe aceste trasee. Recomandăm totuși turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei cu zăpadă – încălţămimte adecvată, îmbrăcăminte care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, beţe de schi, colțari, piolet”, au transmis salvamontiștii sibieni.

Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă din masivul  Făgăraş să anunţe Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia „SALVAMONT” pentru telefoanele mobile.

Accidentele montane se vor  anunța telefonic la  112.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact