Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Jules Bistro. Mergeți cu timp și bani

Jules Bistro. Mergeți cu timp și bani

Restaurantul Jules Bistro, deschis prin septembrie 2014, merita o nouă vizită. Atunci am fost plăcut surprinși de ambianță, mâncare, atmosferă, meniu. Mai puțin plăcut impresionați am fost de preț. Atunci, pentru un biftec, o salată cu avocado, un pahar de vin roze, o apă minerală și două Cola am lăsat 120 de lei. Plus un platou de brânzeturi și nuci, venit din partea casei. Concluzia de atunci: bun, dar ”puțin pipărat”. Ca să fim cinstiți până la capăt ne-am dus acolo cu gândul la viitorul titlu: ”Cum ne-au «jules-uit» de bani”. Dar…

În doi ani, un restaurant se poate ”duce în cap”, așa că vizita noastră de acum, tocmai acest lucru voia să vadă. Cu ce viteză se poate prăbuși un restaurant sibian, construit de la zero. Față de atunci, acum terasa era închisă, așa că ne-am refugiat înăuntru. Nu e nimic spectaculos, e foarte simplu și curat. Miroase încă a nou, ceea ce de subliniat. În plus, în a doua încăpere, acolo unde ne-am așezat, puteam supraveghea discret bucătarul, un detaliu pe care nu îl întâlnești la multe restaurante locale.

restaurant-jules-1

Meniul a rămas la fel de concret. Nu foarte bogat, dar destul de consistent în promisiuni culinare. Ne-am oprit la o supă-cremă de praz, o supă-cremă de ciuperci, o porție de tagliatelle funghi și niște coaste de porc, așezate pe un ”pat” de cartofi aurii.

Supă-cremă de praz, pentru început. Sună bine, dar depinde de bucătar, nu? Aveam ceva emoții, să nu găsim o lungitură de apă fiartă cu ceva praz stors prin ea. Dar de la prima lingură am realizat că, la acest restaurant, vorbim despre altceva. Supa a avut consistența perfectă și gustul perfect. Gust de praz cu puțin unt, te unge pe gât și pe suflet. Ar fi intrat cu bucurie încă o porție, dacă n-ar fi fost pe listă și pastele. Același lucru putem spune și despre supa-cremă de ciuperci. Consistentă, înmiresmată, o senzație foarte plăcută într-o zi rece de început de iarnă. Foarte bună.

La paste iar am emoții, ca în mai toate restaurantele din Sibiu. Nici nu vrei să afli ce baze folosesc bucătarii pentru sosuri. Ți-e groază să te gândești la găletușele din plastic în care țin te miri ce smântână lichidă, făcută din esență fabricată chimic. De această dată, am comandat tagliatelle funghi porcini. Realizezi de când ți-e adusă, aburind, sub nas, că vorbim despre altceva. Știți cum miros hribii proaspăt culeși, pe care îi dai puțin în clocot, pentru ciulama? Așa mirosea în bucătăria bunicii și această mireasmă mi-a invadat nările din prima secundă. Pastele au fost fierte exact cât trebuie, sosul a fost absolut delicios, iar ciupercile, exact așa cum trebuie. Nu teșite de la prea multă gătire, plimbându-se prin gură sub formă de pastă mucilaginoasă. Nu, așa ceva nu găsești la acest restaurant. Sau n-am găsit noi.

restaurant-jules-2

Iar coastele de porc, alături de cartofii aurii au fost un deliciu. Un sos excelent de țelină a scos în evidență frăgezimea și dulceața cărnii. N-am înțeles însă alăturarea muștarului la această imagine, însă am trecut repede cu privirea. E ca și când ai vinde dulceață lângă mici, la o dugheană în Târgul Obor.

Ne-a nemulțumit puțin timpul petrecut în așteptarea mâncării. Știm foarte bine că o mâncare e bună atunci când îți vine când ți-e foame, dar mi se pare că acum au cam exagerat. Am așteptat peste 35 de minute supele, iar apoi după ce am zorit ospătarul pastele și coastele au venit ceva mai repede.

Cea mai importantă concluzie pe care am tras-o după această masă, luată din păcate pe fugă - și spun din păcate, pentru că, aici, mâncarea trebuie savurată -  este că da, mâncarea are gust fără să pui o tonă de sare în ea. Mâncarea are gust prin, deducem noi, ingrediente de calitate, gătite cu grijă, exact cum și cât trebuie.

Ca să evaluați prețurile, vă spunem doar atât: supele au costat câte 13 lei fiecare, coastele și cartofii au fost 37 de lei, iar pastele au mai cerut și ele 35 de lei. Plus o apă minerală – șapte lei, un ceai – nouă lei, și au rotunjit o notă de plată ce a ajuns la suma de 114 lei. Plus un 10% în plus pentru servire. În continuare pare puțin cam mult, dar e mâncare de-un prânz bun, în centrul orașului, pentru două persoane.

Jules Verde

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Un sibian dezamagit

Acum 7 ani

Am fost si eu in septembrie, dupa aproximativ un an de la prima vizita, total diferit in rau!!!!! Un tanar ospatar angajat cu o zi inainte, derutat, nesigur, fara pregatire, iar mancarea necorespunzatoare din toate punctele de vedere, pregatire, prezentare, servire. Dvs. ati fost mai norocos!!! La mai bine!
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Tu cum ai fost in a doua zi de munca la un job nou? Probabil ca 110% din capacitate :) Ce va grabiti sa judecati, bai frate!
Raspunde

Ștef Mihaela

Acum 7 ani

Dezastru... am fost in Septembrie am mancat groaznic pe lângă ca am așteptat de am uitat de noi cu terasa de 2 mese. In afara de tagliatelle totul a fost neașteptat de rau pentru câta reclama i se face. Nu mai vorbim de prețuri...
Raspunde

paltinul

Acum 7 ani

am fost si eu in septembrie si pot confirma ca a fost o experienta neplăcuta !!! la banii care ii plătești te aștepți la altceva ...DEZAMĂGITOR
Raspunde

Ilie

Acum 7 ani

Mie mi-a placut mancare de fiecare data cand am fost aici...si nu au fost putine acestea. Trebuie sa ai un pic de timp pentru ca mancarea e "adevarata"..in putine locuri mai gasesti calitate...
Raspunde

e-coli

Acum 7 ani

Mancarea " adevarata" e facuta integral de ei, la ei in bucatarie pana la deserturi sau colaboreaza si cu gospodine ce prepara cate ceva prin bucatariile proprii? Sunt verificate normele sanitare? ...autorizatiile necesare?
Raspunde

grup de turisti

Acum 7 ani

unul dintre putinele locuri din sibiu care au mentinut calitatea. intr-adevar nu mergi acolo in pauza de masa. mergi acolo, comanzi un vin bun, bei un pahar si astepti linistit mancarea. nu e un local pentru cei care se grabesc...dar este un local pentru cei care apreciaza mancarea buna!! kudos to jules!!!
Raspunde

un singur consumator

Acum 7 ani

Ok, deci toate produsele si implicit linia de aprovizionare sunt verificate de DSVSA? Din pagina lor de facebook si linkurile puse de ei, s-ar parea ca se aprovizioneaza si de la amatori. Acestia sunt verificati? Sau nu conteaza?
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 7 ani

Problema mea mare cu Jules au fost porțiile extrem de mici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus