Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

ULBS anunță parteneriate cu universități din SUA. Bondrea: În cel mult doi ani vrem să ajungem în top 300 mondial

ULBS anunță parteneriate cu universități din SUA. Bondrea: În cel mult doi ani vrem să ajungem în top 300 mondial

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat luni că își propune ca în cel mult doi ani să ajungă în Top 300 al celor mai bune universități din lume, prin intermediul programelor dezvoltate de Departamentul de Artă Teatrală.

Anunțul vine după ce studenții departamentului au susținut, la sfârșitul lunii septembrie, un turneu în Statele Unite ale Americii.

Piesele Antisocial și Rezistență s-au jucat la Brown University, Pace University - New York, Yale University - New Haven și Suffolk County Community College – Selden, iar în urma acestor reprezentații, două din cele patru instituții au cerut semnarea ”cât mai rapid” a unor parteneriate cu universitatea sibiană.

”Sunt mândrul de studenții ULBS, iar cei de la teatru mi-au dovedit din plin acest lucru, în turneul din SUA. Am participat la întâlniri cu conducerile și cadrele didactice ale celor patru universități, pentru inițierea de parteneriate atât pe zona de teatru dar și pe zona de sisteme multimedia, de implementare a tehnologiilor virtuale în artele spectacolului. Am și pornit discuțiile pentru programul ERASMUS+ cu Yale University - New Haven și Pace University - New York, astfel încât aceste parteneriate să fie semnate”, a declarat rectorul Ioan Bondrea, care a mai precizat că în prezent ULBS are dezvoltat un parteneriat pe programul Erasmus+ cu Montana University.
”Universitățile din SUA, până să sabilească un parteneriat cu o universitate din Europa așteaptă cam un an de zile, în care se fac studii, vor să vadă cât de serioasă este universitatea. Atât a durat, spre exemplu, până am semnat parteneriatul cu Universitatea din Montana. Dar acum, văzând spectacolele și studenții și seriozitatea a ceea ce se întâmplă în jurul zonei de teatru din ULBS, universitățile americane ne-au cerut să trimitem cât mai repede dreftul de parteneriat, pentru a-l semna cât mai rapid. Și sunt universități de mare prestigiu la nivel mondial, cu bugete de 23 miliarde de dolari (Brown University) și 47 miliarde de dolari, în cazul Yale University”, a adăugat rectorul Ioan Bondrea.

Acesta mai spune că în zona de teatru urmează să fie puse bazele unei platform de excelență.

 ”Eu mi-am propus, împreună cu colegii de la teatru, ca această zonă să fie o zonă de excelență. O zonă în care licența, masterul și doctoratul să aibă o platformă de cercetare, să construim împreună un centru de cercetare a artelor spectacolului și sisteme multimedia, pentru a putea străpunge aceste bariere din Top 300 sau chiar Top 200”, a mai spus prof. Ioan Bondrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

....

Acum 7 ani

Slabă nădejde să ajungem în top 300 atât timp cât mai sunt profesori care citesc de pe foi la cursuri! Universitatea București e abia pe locul 477 și are o tradiție de 150 de ani.
Raspunde

universitar

Acum 7 ani

Vai ce m-am distrat... I-a spălat Chiriac creierul... Ce elucubrațiiiiiii!!!!
Raspunde

Costi

Acum 7 ani

Nu i l-a spalat Chiriac, il avea asa de mic. Omu, e praf, nul absolut profesional. De meserie... prezentator de showuri. Un nou Octaivian Ursulescu.
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Daca-i scot ''la inaintare'' pe piosii de la Teologie pot spera chiar la Top 100!Fericiti cei saraci cu duhul!Si-s multi!Din ce in ce mai multi!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, câta credibilitate are domnu' care nu are nici macar ambitia de-a renunța la masa de seara?....
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

...cata prostie intr-un singur cap cu barba...
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

mult optimisc la ULB!!! cam prea mult...inca aveti profesori spagari...cu aia ajungeti in top 300?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....încă mai aveți profesori....Da, adevărați profesori... Din păcate, din ce in ce, mai putini profesori....Tot mai putini, si mai putini....
Raspunde

Cristian

Acum 7 ani

Si nu uitati ca pentru toate acestea, dl rector BONDREA si echipa de prorectori Ulbs (BONCUT, TIPLIC, ILIE si KIFOR) primesc o gramada de bani (doar cei declarati si neomisi - aviz ANI -, pot fi vizualizati in toata splendoarea in DECLARATIILE de AVERE pe care le accesam pe siteul ULBS)
Raspunde

Cristian

Acum 7 ani

Si cum este academic sa dai sursa, va indic si linkul: http://www.ulbsibiu.ro/ro/universitate/declaratii_avere/index.php Va recomand sa lecturati declaratiile de avere incepand cu 2012, de cand si-au inceput mandatul!!! Si nu il omiteti pe domnul director economic general Vasile MOTOC. Ar fi chiar pacat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus