Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Proiect al PNL adoptat de Guvern: decontarea navetei pentru elevi

Proiect al PNL adoptat de Guvern: decontarea navetei pentru elevi

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că Executivul va adopta o ordonanță de urgență prin care va modifica actualul cadru legislativ referitor la decontarea navetei elevilor. Propunerea a venit din partea liberalilor, care au solicitat această măsură încă din periaoda Guvernuliui Ponta. ”PNL susţine în totalitate acestă măsură! Astfel, va scădea rata abandonului şcolar, părinţii nu vor mai fi nevoiţi să suporte costul abonamentelor pentru transport, mulţi tineri vor avea şansa reală de a reuşi în viaţă prin educaţie, copiii din medii defavorizate nu vor mai fi discriminaţi pe criterii socio-economice şi vor avea acces gratuit la o educaţie de calitate”, susține preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan într-un comunicat de presă. ”În ultimul an, 125.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Constituţie. Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Astfel, doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%. România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%. Un drept constituţional garantat, dreptul la educaţie gratuită, va fi respectat de instituţiile statului, aşa cum prevede Constituţia şi Legea Educaţiei Naţionale”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Apă, Uca draga, nu erea mai ghine maica daca S-ar hi decontat cate-un cartuș de tagari si niște "spiluc"? Io, za-ul lui Dumnezau, nu criez ca alta "motivație" mai trebuia...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus