Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Video: cum se capturează un urs scăpat într-un oraș din Canada

Video: cum se capturează un urs scăpat într-un oraș din Canada

Într-un oraș de dimensiunile Sibiului – Burnaby, Canada – un urs a coborât din munții din apropiere tocmai când copiii mergeau la școală. După mai multe ore în care s-a plimbat prin oraș, ursul a fost tranchilizant și toți cei care au dorit au putut să se fotografieze alături de animalul care dormea, înainte să fie dus înapoi în păduri.

Potrivit unui reportaj realizat de Global News, ursul de aproape 100 de kilograme a apărut în Burnaby la orele dimineții, în septembrie acum patru ani. Urma lui a fost pierdută până la orele amiezii, când noi apeluri ale localnicilor au indicat autorităților traseu ursului: parcări, zone cu tomberoane, curți.

Cei de la Conservarea Mediului din Canada au reușit să se apropie de zona în care se afla ursul după ce acesta din urmă s-a oprit pentru a gusta din fructele crescute în pomul dintr-o curte. Și pentru a determina ursul să urce într-un copac, autoritățile din Canada au adus un câine din vecini. Soluția a funcționat, iar câteva minute mai târziu, un ofițer al Conservării Mediului a venit cu o pușcă cu tranchilizante. Ursul astfel tranchilizat a adormit în copac, așa că un polițist a urcat pentru a-l împinge pe salteaua întinsă dedesubt.

Autoritățile canadiene au dat, mai apoi, tuturor doritorilor șansa de a se apropia de ursul adormit, de a-l fotografia sau de a se fotografia cu acesta. ”Întotdeauna există șansa ca ursul să se întoarcă. Dar, noi, acum, îi redăm ocazia de a se întoarce în sălbăticie, să se hrănească cu ceea ce era el obișnuit”, declara atunci Jack Trudgian, ofițer în cadrul Conservării Mediului din Canada.

Miercuri dimineață, într-un scenariu cu același debut precum și cel din Canada, un urs scăpat pe străzile Sibiului a fost împușcat de vânătorii chemați ”să ajute”.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/10/12/actualizare-un-urs-de-mari-dimensiuni-in-centrul-sibiului/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/10/12/ursul-impuscat-va-fi-incinerat-cum-motiveaza-autoritatile-impuscarea-locul-tranchilizarii/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Dumitru

Acum 7 ani

Domnilor din institutiile abilitate, in frunte de Prefectul judetului, va rugam sa urmariti filmul pentru a va perfectiona!
Raspunde

hai-hui

Acum 7 ani

Domnilor, doar politicienii trebuie impuscati cu gloante letale, nu si ursii!
Raspunde

mic

Acum 7 ani

Nu se sesizeaza nici o asociatie pentru protectia animalelor, doritoare se pare doar de finantari, pentru a face o plangere impotriva celor care au impuscat ursul? Eu stiu ca este o specie protejata si este interzisa impuscarea.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

de ce nu faci tu ceva...daca cu adevarat ai ceva de spus??? daca nu mai bine lasa-ne!!!
Raspunde

victor

Acum 7 ani

e suficient sa vezi cele doua filme, cel canadian si cel romanesc, ca sa-ti dai seama ca traim pe doua planete diferite. atitudinea autoritatilor e diametral opusa. autoritatile romane, sibiene, au transmis nesiguranta, frica, ingrijorare si au proiectat scenarii catastrofale cu care sa-si justifice mai apoi fapta criminala. autoritatile canadiene transmit calm, competenta, control, siguranta. la noi ... e numai numele de "autoritate", in realitate sunt niste parveniti fricosi.
Raspunde

laur

Acum 7 ani

eu traiesc in Canada, si pe aici se impusca ursi si bine fac, s-a ajuns sa nu se mai poata folosi parcurile seara de frica, coiotii bintuie peste tot, iti ia ciini din lesa daca sint mici, racuni distrug tot in jur si sint cu nemiluita, de mirosul sconcsilor nu poti respira uneori, si ca sa va vina mintea la cap (poate) aici un video din orasul de linga mine http://globalnews.ca/news/2028353/black-bear-spotted-in-backyard-of-north-toronto-home/
Raspunde

Babardyss

Acum 7 ani

o.k. corect....
Raspunde

Bleahh

Acum 7 ani

Voi chiar sunteti tampiti, dupa ce de 2 saptamani ii plangeti de mila la cioara aia care cersea ca voi ce i-a facut politista, acum vai sarcul urs!! Bine ca l-au impuscat , ce era sa faca cu el, sa-l duca la cafea in piata mica sa se intalneasca cu tiganca cersetoare??? Voi muriti de foame si va intereseaza de ursi si tigani cersetorj!!!
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Bravoo! Bine spus,scurt si la obiect ,alte treburi mult mai importante sun pe ordinea de zi...dar na...ce sa faci ,avem o tara populate in general de manelisti,tigani ,asistati sociali ,gura-casaca ,toti acestia fiind prostiti si manipulati de o sleahta de pungasi si tradatori de tara care cica "ne conduc"!!!!
Raspunde

VoodooChild

Acum 7 ani

Cretinii ca si tine ar trebui impuscati in tara asta.
Raspunde

CRIS

Acum 7 ani

Ursulețul care nici nu avea 1 an, poate era "turbat" ziceați ? :(
Raspunde

Nelu

Acum 7 ani

bravo Cris, super punct de vedere..., avem de invatat de la canadieni
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Poate acum înţelegeţi ce atitudine de funcţionari publici a creat regimul Iohannis la Sibiu. Iar de la Bucureşti va transfera experienţa la nivel de ţară.
Raspunde

mancator gulas

Acum 7 ani

Am inteles ca cel care a impuscat ursul era din VL. Eu propun sa procedam la fel cu cel care a curmat sansa ursului de a se întoarce în sălbăticie,
Raspunde

Mdaaa

Acum 7 ani

Ce facatura....voi chiar credeti ca ursul acela a aparut de nicaieri....Pana pe strada Lunga nu l-a observat nomeni ? Penibil. Probabil a fost plasat, cum de altfel nimic nu e intamplator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus