X
20161014_122827

Turcan: Programul Școală după Școală trebuie să continue!

În Sibiu, dar și în alte județe, programul Școală după Școală a fost sistat în mai multe școli din cauza unor avertismente venite din partea ANAF, iar profesorii au fost avertizaţi de faptul că activitățile de tipul After-School sunt „ilegale”. Deputatul Raluca Turcan  avertizează că programul Şcoală după Şcoală apare ca măsură garantată de stat prin Legea Educației Naţionale, încă din 2011. Până acum, articolul din lege referitor la Școala după Școala nu a fost aplicat, nu a fost finanţat de la bugetul de stat. ”Solicit emiterea unui Ordin de ministru pentru a rezolva imediat problema legislativă identificată de către ANAF si anume: programul să fie desfășurat prin asociațiile de părinți, ONG-uri sau alte entități prin contracte încheiate cu primăriile, nu cu școlile. Prin transferarea acestui program de la școală către o altă instituție se vor rezolva cinci probleme majore: plata pentru acest program se va face în mod transparent; profesorii vor putea fi angajați cu contracte pe perioadă determinată, iar plata pentru munca prestată va fi una corectă; vor putea fi atrase fonduri europene pentru acest program, iar părinții cu resurse financiare modeste își vor putea înscrie copiii în programe de tipul Școală după Școală; se vor crea noi locuri de muncă și școala va beneficia de venituri externe”, a declarat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan într-o conferință de presă.

Turcan a anunțat de asemenea că a solicitat răspunsuri privind soluțiile pe care le propunem, la problemele cu care se confruntă profesorii, părinții și elevii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact