Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu: Avem patru dosare în cazul ursului împușcat

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu: Avem patru dosare în cazul ursului împușcat

Patru plângeri au fost înregistrate până acum în cazul ursului împuşcat, declară prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, potrivit căruia anchetatorii se aşteaptă la alte plângeri.

Întrebat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, despre plângerile depuse în cazul ursului care s-a plimbat trei ore pe străzile Sibiului şi apoi a fost împuşcat în curtea unei societăţi comerciale, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat că sunt patru plângeri deocamdată.

"Avem patru dosare. Este dosarul instrumentat de la început, cel pentru uz de armă, dar mai sunt trei plângeri ale asociaţiilor pentru drepturile animalelor sau ale persoanelor cu privire la eveniment. Plângerile sunt pentru abuz în serviciu, braconaj, fals. Toate acestea se reunesc şi vor forma un singur dosar. Noi ne aşteptăm şi la alte plângeri care să vină de la parchetele din ţară. S-au luat declaraţii, s-au ridicat poze cu autopsia ursului, cu stomacul, cu ce conţinea stomacul”, a spus Veştemean.
Procurorii cred că ursul venea din mediul natural, însă nu exclud nicio altă variantă.
"Stomacul conţinea resturi de animal cu piele. Nu ştim exact provenienţa. Dacă ar fi fost un specialist care să spună cu certitudine provenienţa, am fi putut exclude cu certitudine varianta de a fi fost crescut undeva, pentru că nimeni nu l-ar fi putut hrăni cu animale sălbatice. La cum arată stomacul, înclinăm totuşi să credem că a venit din mediul natural. Dar mergem pe toate ipotezele”, a afirmat Veştemean.
Întrebat câte înregistrări video există la dosar, Veştemean a răspuns: "S-au ridicat multe. S-a dat delegare la Poliţie să ridice toate înregistrările în care apare ursul de peste tot din oraş”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Benga

Acum 7 ani

“Stomacul conţinea resturi de animal cu piele, hm...!!! Resturi de ecologist trebuiau sa fie, asa nu mai facea nimeni reclamatie.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ursul martir !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus