X
mall sibiu shopping city

Investiții de peste 200 mil. de euro în mall-urile Sibiului. Care va fi gata primul?

În mai puțin de șase luni trei investitori majori diferiți au anunțat planuri ce depășesc 200 de milioane în Sibiu, toate axate pe centre comerciale. Dacă proiectele vor deveni realitate, din 2018 Sibiul poate fi unul dintre cele mai importante orașe din România din punct de vedere al comerțului modern.

Primele mișcări pe piață au apărut în luna iunie, când compania de real-estate NEPI (New Europe Property Investments) a achiziționat Sibiu Shopping City, pentru suma de 100 de mil. de euro. Câteva zile mai târziu noii proprietari anunțau și ce planuri au în Șelimbăr: tot mall-ul de la marginea Sibiului va intra într-un proces de reamenajare și modernizare. Alex Morar, CEO-ul NEPI, declara atunci pentru Ziarul Financiar că investițiile preconizate pentru anul acesta se ridică la 10 milioane de euro.

“La Sibiu vom începe procesul de modernizare, vom aduce acolo un cinematograf sub un brand cunoscut, iar galeria va fi reconfigurată. Investiţia va fi cam de 10% din cât am plătit pentru proprietate, adică aproximativ 10 milioane de euro”, a declarat Alex Morar.

mall2În aceeași lună iunie Consiliul Local Sibiu aproba planul urbanistic zonal și regulamentul local de urbanism pentru un nou centru comercial, care ar urma să fie ridicat pe terenul de pe strada Lector, din zona Podului Gării. Noul mall al Sibiului va avea o suprafață închiriabilă de 42.000 de metri pătrați. Deschiderea a fost programată pentru cea de-a doua parte a anului 2018, iar investiția totală a fost estimată la 70 de milioane de euro.

“Prin obţinerea PUZ-ului, am făcut un nou pas important în dezvoltarea proiectului Festival Shopping Center, un mall prin care ne propunem să dăm o nouă dimensiune experienţei de shopping şi petrecere a timpului liber pentru sibieni şi vizitatorii oraşului”, spunea Daniel Tănăsoiu, reprezentant Primavera Development, la momentul respectiv.

mall-festival-sibiu

Festival Shopping Center va fi primul centru comercial de tip mall din Sibiu şi va fi ancorat de un hipermarket. În total, va avea 160 de spaţii comerciale. Mall-ul are prevăzut și un cinematograf modern, pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați. De asemenea, noul mall va avea 1100 locuri de parcare, atât într-o parcare subterană cât și la suprafață.

puz mall

Săptămâna trecută Oasis Retail Development, companie deținută de către oamenii de afaceri Kurt Wagner și Klaus Reisenauer, a anunțat oficial dezvoltarea unui park de retail la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, în vecinătatea magazinului de bricolaj Hornbach. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp, iar investiţia necesară construcţiei ar urma să depăşească valoarea de 30 de milioane de euro.

“Avem terenuri în Satu Mare, Focşani, Brăila şi un teren foarte mare în Sibiu. Pe terenul din Sibiu vrem să demarăm un nou centru comercial ce ar urmă să dispună de o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 mp. Proiectul ar putea să fie demarat în cursul anului viitor şi finalizat în cursul anului 2018, iar investiţiile ar putea depăşi 30 de milioane de euro”, a declarat Klaus Reisenauer în cadrul unei conferinţe de presă.

hornbach_1

Proiectul din Sibiu va fi dezvoltat în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar CA Immo, companie care a anunţat în acest an că va fuziona cu grupul austriac Immofinanz.

“Deţinem un teren cu o suprafaţă de 18 hectare. Pentru un centru comercial, aşa cum l-am planificat pe cel din Sibiu, este foarte mare, ceea ce ne face să nu excludem posibilitatea vânzării mai unei suprafeţe de câteva hectare. Pentru o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp am avea nevoie de aproximativ 10 hectare de teren. Suntem deschişi la parteneriate. Proiectul din Sibiu ar urma să fie dezvoltat în mai multe etape, iar în prima parte a proiectului vom construi hipermarketul, ancora principală, cu o galerie, cele două proiecte urmând să se ridice la 20.000 mp”, au mai spus oficialii Oasis Retail Development.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, daca o S-o întrebați pe Mama Omida ,v-ar prezice ca Sibiul
  va fi cel mai mare fiasco comercial din SE Europa…. Nici macar Ungaria
  nu S-ar putea compara cu “fenomenu”! Sibiul s-ar “califica” pentru
  “rolul” de studio cinematografic, pentru ca dispune de mult “fum”
  “bășini” “figuranți” si deosebit de multi “scenariști”….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, esti un dulce, tucu-te-as! Multumesc pentru compliment, da’ cum ti-ai dat seama? “Suferi” cumva de aceeasi “boala”?…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Hai Valcea

     bre fraiero, nu te mai baga in seama cu idiotii din Sibiu ca ne faci neamu de ras cu Buna! Nenea al tau, de tot c…..l. Unde dracu ai auzit tu la Valcea replica asta cretina de ardelea (sibian) incult.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      un cititor

      Tu “te faci de ras” prin modul in care stalcesti lb. romana. Probabil ai intrerupt scoala de prin clasa a 4-a …

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cititor

  “unul dintre cele mai importante orașe din România din punct de vedere al comerțului modern” !!!
  Serios ??? Prin ce? Prin construirea unui mall si a unor spatii comerciale in nord?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Fleur de Mall

  Ne imbatam cu apa rece. Da, se vor inghesui niste spatii comerciale in marea inghesuiala legalizata de primarie/consiliu local/urbanisti cu numele/arhitecti ai banului/tunari imobiliari etc. Va rezulta de aici vreun progres real pentru oras? Ma indoiesc. Profit pentru cei cativa care tot reusesc sa construiasca cate ceva? Da, cat mai mare! Spagi? La fel de mari…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un cititor

   Hai sa iti mai spun cateva avantaje: se amenajaza o zona care momentan arata deplorabil (fosta Mecanica), locuri de munca, impozite la bugetul local si de stat, posibilitatea sa iti cumpari haine din Sibiu, cinematografe, etc…
   Ca unii o sa faca profit, este evident. Nimeni nu face acte de caritate. Ca o sa se mai dea si spagi, din pacate este realitatea in care traim. Ca nu o sa se respecte toate regulile, aceeasi realitate trista, dar prezenta.
   Nu ne ramane decat sa speram ca, pe total, o sa fie bine …

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibyanul

  Cine are minime cunostinte, stie sa-si faca cumparaturile de pe internet, cel putin la capitolul vestimentatie, obiecte casnice, mobilier, aparatura electronica…in acest fel economiseste mult timp si bani. Pentru cele zilnice (alimente, cosmetice,bauturi) ajung magazinele mai mici din oras….Cine are timp la dispozitie, este amator de kitsch-uri si vrea sa fie vazut la plimbare prin mall-uri, viitorul pare promitator insa trebuie sa dispuna si de resurse importante. Sunt multe orase de dimensiunea Sibiului in occident care nu dispun de o retea de mall-uri asa dezvoltata…si acest fapt nu reprezinta o mare problema in a-ti face cumparaturile in shoppingcenter-uri mai mici. Sa auzim de bine!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un cititor

   Daca iti cumperi articole de imbracaminte de pe internet, fie nu te intereseaza prea mult aspectul exterior, fie recumperi aceleasi produse pe care le cunosti, dar ajungi la prima afirmatie. Altfel, fara sa probezi o haina, cum poti sa iti dai seama daca ti se potriveste? Si nu ma refer neaparat la marime, ci si la aspect …
   Dar incaltamintea tot de pe net? Cum poti sa stii dinainte, daca un model se potriveste cu calapodul tau?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact