Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Hoț de mic, se ascundea la stâne. A fost prins după 6 luni

Hoț de mic, se ascundea la stâne. A fost prins după 6 luni

Un tânăr de 18 ani, despre care polițiștii știau că obișnuiește să dea spargeri de locuințe, s-a refugiat la diferite stâne din județ, ca să nu fie prins. Opt luni a reușit băiatul să scape de polițiști. Ieri, a fost găsit la o stână din Cornățel.

Singurul mod de viață pe care l-a cunoscut tânărul era să fure și să se refugieze în diferite adăposturi. Intra în curți și în locuințe și lua ce apuca: de la biciclete, la mâncare, borcane cu murături, țigări și bani, de regulă lucruri pe care le putea duce singur și care îi asigurau supraviețuirea. A putut fi tras la răspundere abia când a ajuns la majorat.

Anchetatorii spun că, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, adică după ce a împlinit 18 ani, tânărul a sutras bunuri din mai multe locuinţe, dar și dintr-un magazin alimentar. În cursul lunii februarie, Judecătoria Mediaş a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta. Nu a contat prea mult pentru el, însă. “Măsura a fost încălcată de către acesta în scurt timp, prin comiterea altor trei furturi din locuinţă pe raza comunei Boian. Drept urmare, în data de 06 aprilie 2016, Judecătoria Mediaş a dispus schimbarea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. În perioada imediat următoare, tânărul s-a sustras îndeplinirii măsurii luate de instanţă încercând să se ascundă la diferite stâne din judeţul Sibiu şi judeţul Alba”, explică Elena Welter, reprezentantul IPJ Sibiu.

Poliţiştii din Bazna l-au căutat şi abia după o jumătate de an au reuşit să îl găsească, la o stână din Cornăţel. În prezent, tânărul este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

zzz

Acum 7 ani

poveste trista, un copil care nu a stiut sa traiasca altfel decat prin furt ajunge la 18 ani sa intre in detentie. isi incepe viata incarcerat, fara educatie, fara perspective. practic, este pierdut pt societate si chiar si pt el insusi
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Din titlu, io am inteles ca un hotz, care a furat un mic, a fost prins dupa 6 luni.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

trist articol. cum se face ca pe hotii mari care nu se ascund deloc nu-i prinde nimeni si pe asta micu il bagati la bulau ca sa-l stricati pe vecie? stiu stiu, sistem de rahao
Raspunde

Robocop

Acum 7 ani

Hotii mari au mers la scoala la momentul potrivit, nu poti sa fii mare fara sa te duca capul. Sistemul este foarte bun, ti-ar conveni sa-ti fie casa calcata saptamanal de un flacau ca asta, pentru mancare, pentru tigari, pentru o haina, pentru ca a observat ca iti place sa pleci in week-end?
Raspunde

Carmen

Acum 7 ani

Vorbe sunt multe,dar adevarul e doar unul...daca ar ajunge multa lume sa l cunoasca si ar schimba parerea.. .e un copil harnic si simtit,poate o fi facut ceva dar nicidecum ce se spune...pe mai marii hoti si infractori nu i vede nimeni umbla si se distreaza si pe cei ca el ii fac din om ne om. merita o pedeapsă dar nici sa i crure viitorul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus