Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Conducerea Armax primeste gratuit 3,17% din actiuni

Producătorul de echipamente pentru industria gazelor naturale şi a petrolului Armax Gaz Mediaş (ARAX) va acorda gratuit persoanelor din conducere acţiuni reprezentând 3,17% din capitalul social, într-un program de fidelizare a angajaţilor. Programul a fost aprobat în martie 2008 de acţionarii Armax Gaz, care au decis atunci şi cumpărarea de pe piaţa de capital a 10% din acţiunile firmei. Compania va acorda 19,1 milioane de acţiuni, reprezentând 3,17% din capitalul social, care vor fi distribuite în termen de un an de la data răscumpărării. Armax Gaz are un capital social de 60,4 milioane lei, divizat în 604,3 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Firma va acorda acţiuni persoanelor cu funcţie de conducere şi care sunt angajate cel mai târziu din anul 2007, în baza unui contract de muncă pe durată nedeterminată, se arată într-un raport al societăţii remis, marţi, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, pentru a primi acţiuni gratuite, salariaţii nu trebuie să fi fost sancţionaţi de conducerea Armax Gaz. Cel mai mare acţionar al Armax Gaz este preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general, Mircea Vescan, care deţine 39,42% din acţiunile firmei. în acţionariat se mai regăsesc SIF Transilvania (SIF3), cu 5% din titluri, iar fondul olandez de investiţii MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds are mai puţin de 5% din capitalul social.

Compania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 23,4 milioane lei, cu 7% peste valoarea din periaoda similară a anului trecut, de 21,8 milioane lei. Profitul net scăzut însă, cu aproape o treime, de la 2,9 milioane lei la două milioane de lei. Preţul acţiunilor Armax Gaz a scăzut în şedinţa bursieră de luni cu 8,77%, la 0,0728 lei, cotaţie la care capitalizarea firmei este de aproape 44 milioane lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus