Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Pompierii sibieni îi învață pe elevi cum să reacționeze în caz de incendiu

Pompierii sibieni îi învață pe elevi cum să reacționeze în caz de incendiu

Pe parcursul acestei săptămâni, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru", însoțiți de tehnică și mijloace de intervenție, au fost prezenți la mai multe școli din Sibiu. Elevii au asistat la sesiuni informative și au participat la un exercițiu de evacuare.

isu-evacuare-8

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență  al județului Sibiu au organizat și desfășurat lecții de informare preventivă, despre situații de urgență, în unități de învățământ din județul Sibiu. În această săptămână, pompierii însoțiți de tehnică și mijloace de intervenție, au fost prezenți la Colegiul Agricol "D.P.Barcianu", Colegiul Economic "G. Barițiu", Liceul Teoretic "C.Noica", Colegiul Național "Samuel von Brukenthal",  Liceul de Artă și Liceul Tehnologic "Avram Iancu" Sibiu.

Pe timpul lecțiilor desfășurate de către pompieri, elevii au primit informații despre situațiile de urgență ce se pot manifesta la nivelul județului nostru, au vizionat filmulețe educative cu modul de comportare în diferite situații de urgență și au primit de la pompieri pliante cu reguli de comportare în aceste cazuri.

exercitii-de-evacuare-isu-5

Cadrele Inspectoratului au verificat modul de reacție al elevilor și cadrelor didactice la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, cadrele didactice împreună cu elevii, au părăsit sălile claselor în care își desfășoară activitatea și s-au deplasat în pas vioi, la locul de adunare stabilit. În cel mai scurt timp, toți elevii au evacuat clădirea și s-au adunat în locul stabilit de cadrele didactice. Odată cu desfășurarea exercițiilor de evacuare, elevii au reținut că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-și salva viața, trebuie să se autoevacueze.

Activitățile desfășurate de pompieri în unitățile de învățământ vor continua pe toată durata desfășurării activității școlare, având ca scop reducerea numărului de victime din rândul copiilor, ca urmare a incendiilor, dar și de formare a unui comportament preventiv adecvat în rândul acestora. Totodată, se urmărește informarea, conștientizarea și antrenarea elevilor și cadrelor didactice privind modul de comportare în situații de urgență.

exercitii-de-evacuare-isu

evacuare-isu

isu-evacuare

Sursă foto

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, va rog, invatati-ma si pe mine cum as putea stinge "focul" ce mistuie inimioara lu' "iubi" al meu ca-i gelos "foc" mai ales cand "abtiguieste" ceva, arza-o-ar s-o arza de "beutura"!....
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Fa-i un 'blow-job' adevarat,ca o olteanca focoasa fomista ce ai beut apa la Sighii...si aci ai ramas!:))))))ha ha ha ha:)))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus