Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primăria plănuiește noi lucrări de șase milioane de lei în cartierul Hipodrom

Primăria plănuiește noi lucrări de șase milioane de lei în cartierul Hipodrom

Studiul de fezabilitate realizat pentru proiectul reabilitării zonei delimitate de ”triunghiul” Aleea Frații Buzești – str. N. Iorga – Calea Cisnădiei indică faptul că sunt necesare investiții de 6,6 milioane de lei.

Proiectul pentru zona în discuție include șase obiective. Primul este cel de reabilitare a 1,5 km de străzi (Aleea Frații Buzești, între blocuri, și strada Nicolae Iorga – între blocuri), a trotuarelor, acceselor cu rampă și a parcărilor (116 locuri pe Aleea Frații Buzești, respectiv 238 de locuri de parcare aferente străzii Nicolae Iorga, între blocuri).

Cel de-al doilea obiectiv este cel de reamenajare a zonelor verzi pe o suprafață de 3.254 de mp, plantarea a 15 copaci, amplasarea a 30 de coșuri de gunoi și plantarea de gard viu cu o lungime totală de aproape un kilometru.

print-screen-aleea-fratii-buzesti-cisnadiei-iorga Studiul de fezabilitate întocmit are în vedere și amenajarea a două noi locuri de joacă, dintre care unul pe str. Nicolae Iorga (417 mp) și unul pe Calea Cisnădiei (380 mp). Aceste locuri urmează a fi împrejmuite și dotate cu tobogane, balansoare, balansoare pe arcuri, carusel pentru copiii cu dizabilități, gropi cu nisip și leagăne pentru copii sub trei ani. Al patrulea obiectiv al proiectului ar fi reabilitarea sistemului de colectare a apelor pluviale pe o porțiune de 51 de metri. În fine, banii urmează a fi alocați pentru reabilitarea iluminatului stradal prin montarea de 80 de stâlpi și corpuri de iluminat cu LED, dar și pentru realizarea rețelei de cablaj metropolitan, rețea cu o lungime de aproape 700 de metri.

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit, tot acest proiect ar urma să coste cel mult 6,6 milioane de lei, inclusiv TVA, din care pentru construcții și montaj ar urma să fie cheltuiți cel mult 5,8 milioane de lei.
Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a infrastructurii din zona în discuție urmează să fie supuși votului consilierilor locali ai municipiului Sibiu. În urma acestui vot, Primăria va aloca fondurile necesare – cel mai probabil în bugetul de anul viitor -, iar lucrările vor începe după finalizarea procedurilor de atribuire pe care administrația locală va trebui să le urmeze în vederea proiectării și execuției.

Foto: Bing Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

zzz

Acum 7 ani

e o groapa in spate la cedonia (in fata postei), neasfaltata de 10 ani de zile. Iti rupi masina in ea. SI asta se intampla la 10m de o strada proaspat asfaltata de la zero (in fata gradinitei). Incompetentii aia care au lucrat acolo au trecut zilnic cu basculele peste groapa aia. Sefii lor au trecut si ei zilnic peste groapa aia. Incompetentii de la primarie (sau mai zis coruptii care iau spaga sa fie totu bine pe hartie) au trecut si ei probabil peste acea groapa. Bataie de joc din bani publici. Se dau milioane de lei pentru reabilitarea unor strazi deja asfaltate, care ar fi putut fi usor reparate pe bani mai putini, in timp ce altele raman in noroi pana la genunchi.
Raspunde

baba

Acum 7 ani

De ce nu faceti trotuar in spatele blocurilor Mihai Viteazu ? Din cate am auzit va fi numai drum .Cum iesim din bloc ?Riscam sa ne loveasca masinile . Sau nu are importanta pentru voi .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "am auzit" ca la Consiliul Local se "coace" o hotarare ce interzice proprietarilor de apartamente sa detina mai mult de 5 rable, scuze masini am vrut sa spun, pe care oricum le "folosesc" doar pentru a-si impresiona vecinii...
Raspunde

El

Acum 7 ani

Ne poate spune si noua D-na primar în Turnisor,in spatele magazinului profi si acele străzi din spate cand se va face ceva sau se va amenaja.As vrea sa spuna pe turnul sfatului sau altundeva
Raspunde

xxx

Acum 7 ani

pt. desteptu cu initiala zzz esti un imbecil daca ai trecut peacolo si ai vazut acea groapa din ce cauza nu iai facut atent pe acei oameni cred ca nu prea multe ai realizat in viata daca cei dela primarie sar lua dupa toate postarile ce scrie unu si altul nari mai putea sa se ocupe de altceva .
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Nu prea ti-a placut scoala!!!
Raspunde

Locaratrii blocului

Acum 7 ani

Numai la strada Tg. Cailor nu se gandeste Primaria , sa faca o parcare si sa curetie mizeria de la containere pentru ca este un focar de invectie pentru locatarii care locuiesc la blocuri ,si sa fie amendati cei care vin si arunca gunoiul, (cu masinile ....... vin si din zona tiglari )si arunca toate resturile de la constructii , pentru ce sa mai platim impozit la stat si alte taxe daca tot traim la tara ....Toate strazile se amenajaza dar la strada aceasta care este foarte circulata nu se gandeste nimeni?
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Va rugam sa continuati cu sesizarile pe forumurile ziarelor. Tanti sau nenea din primarie, responsabil cu cititul comentariilor, le vor decupa si le vor pune la dispozitia lucratorilor care au nevoi.
Raspunde

Un locatar nemulţumit

Acum 7 ani

Unde este România "lucrului bine făcut" promisă? Apreciem că în sfârşit se reabilitează str. Calea Dumbrăvii zona Cedonia, dar cum, nu prea mai contează, nu? Să fie făcută, mai ales până la alegeri. Acele dale decupate în care îţi intră călcâiul, nu tocul, probabil vor arâta mai bine când va creşte iarba sau buruienile. La iarnă probabil vor fi patinoare natural, să nu mai precizăm că atât de bine au fost proiectate parcările încât locatarii se vor bate pe ele, deoarece s-au împuţinat. Dar nu de parcări şi spaţii de joacă avem nevoie, ci de borduri, ciment şi asfalt. Astea trag mai mult la kilogram. Dar să nu fim cârcotaşi. Ceea ce mă nemulţumeşte cel mai mult este vandalismul şi lipsa bunului simţ care ar trebui suplinite de un supraveghetor sau aşa ceva, promovat pe criterii de omenie. La scara blocului unde locuiesc, locatari mai sunt doar câţiva pensionari şi chiriaşi. Au avut şi ei două bânci pe care să-şi mai aşeze bătrâneţile. Dar muncitorii le-au scos şi nu numai că nu le-au pus la loc, dar le-au şi trântit de-au sărit scândurile. Au spus câ nu e treaba lor să pună la loc bâncile. Greşeala a fost a noastră că nu am fost pe fază să sărim cu nişte combustibil pe bază de alcool etilic. Dar astea sunt nimicuri pe lângă alte "lucruri bine făcute".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus