X
ghinea

Ghinea, cel mai simpatizat membru al Guvernului Cioloș, și-a dat demisia

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, unul dintre cei mai vocali și cei mai simpatizați membri ai actualului cabinet, a anunțat astăzi, pe Facebook, că demisionează.

Ghinea a recunoscut că a avut discuții cu reprezentanții USR, anunță Agerpres. “Au existat discuții cu Uniunea Salvați România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue. Într-o lume politică în care a devenit o modă să iei în derâdere tehnocrații, există acest partid cu oameni curați și care spune nu, dimpotrivă, oamenii ăștia au început ceva bun și ar trebui să continuăm. Dat fiind că ei spun asta, au existat discuții cu ei. Infirm în același timp că aș fi avut discuții cu Partidul Național Liberal”, a adăugat Ghinea.

Fostul ministru este un vocal apărător al instituțiilor democratice și al libertății de exprimare. În 2011, a coordonat un volum despre influența UE asupra reformei în justiție în șase țări din Balcani — plus România și Bulgaria, iar în 2012 a publicat articolul “Struggling with Media Capture” (în Revista “Understanding Media Policies”, împreună cu Alina Mungiu Pippidi). Tot în 2012 a publicat volumul “Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituțiile anticorupție”.

Cristian Ghinea a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și un master în cadrul Universității London School of Economics (2007-2008), în cadrul căruia a studiat guvernarea europeană, potrivit site-ului caesarfoundation.org.

Demisia de astăzi a ministrului a fost anunțată pe Facebook. “Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Cristian Ghinea.

Foto: Facebook

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea asta, “cel mai simpatizat membru al Guvernului Cioloș”
  a primit acest “premiu” ca rasplata a celor 25 mil. € direcționate către
  “dezvoltarea” SRI-ului prin firmele subordonate … asta n-o spunem
  noi ci “o” Alinuca, nu, nu Gorghiu, ca ea are alte “probleme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact