Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

“Rezistență”, o nouă premieră a școlii de teatru din Sibiu

“Rezistență”, o nouă premieră a școlii de teatru din Sibiu

Rezistență (Happening), una din cele mai noi producții pregătite în laboratoarele artelor spectacolului de Departamentul de Artă Teatrală (DAT), va avea premiera sâmbătă, 29 octombrie , de la ora 20:00, la Studioul Cavas de la Facultatea de Litere și Arte.

Pe lângă premiera oficială, evenimentul marchează încă o noutate: este prima dată când DAT lucrează după conceptul „work in progress” (WIP) care permite proiectelor de teatru contemporan să fie îmbunătățite după fiecare reprezentație, în funcție de feedback-ul primit de la public, până la momentul premierei. Procesul de creație a acestui spectacol se bazează pe cercetare științifică interdisciplinară, improvizație și experimentare la intersecția dintre teatru și artă vizuală.

rezistenta-brown-univ-sept-2016-foto-anton-balint-4

Rezistență (Happening), un text scris și regizat de Ioana Jucan, este o nouă coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” (TNRS) și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în care joacă Denisa Lupu (care semnează și elementele grafice), Fabiola Petri, Maria Soilică și Alexandra Șerban, cu participarea lui Marius Turdeanu, actor al naționalului sibian.

"Încercând să se opună nedreptății și să schimbe lumea, o programatoare, o fostă judecătoare și o filosoafă pun la cale un plan în care implică și publicul. Povestea celor trei femei, despre iubire, furie, determinare si conexiune umană oscilează între idealismul chișotic și realitatea dură", își descrie Ioana Jucan spectacolul. 
Spectacolul, cu o serie de elemente coregrafice concepute de Adriana Bârză pe muzica originală a compozitoarei americane Caroline Park, are loc în decorul-instalație gândit de regizoare și realizat de scenograful Alin Gavrilă, completat de proiecțiile video concepute de Radu Nechit. Designerul Diana Constantinescu s-a ocupat de costumele personajelor, regia tehnică și sunetul sunt asigurate de Vlad Bacalu, light design-ul îi aparține lui Dorin Părău, iar managerul proiectului este Luminița Bîrsan.

"Rezistență" a avut luna trecută două reprezentații, în avanpremieră, la Centrul Granoff pentru Arte Creative de la Universitatea Brown (SUA) și o reprezentație la începutul acestei luni, în programul microstagiunii „Studenții Sibieni cuceresc orașul”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus