Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Maternitatea de stat din Sibiu: niciun copil nu mai este vaccinat împotriva TBC

Maternitatea de stat din Sibiu: niciun copil nu mai este vaccinat împotriva TBC

În maternitatea din cadrul Spitalului clinic județean din Sibiu, ultimul vaccin împotriva TBC a fost administrat unui nou-născut pe 12 septembrie 2016. Rezervat de ser BCG s-a epuizat.

De la epuizarea stocului, în maternitatea de stat s-au născut mai bine de 350 de copii. ”Nu mai sunt vaccinuri. Noi am anunțat anticipat și în scris Direcția de sănătate publică despre faptul că ni se va epuiza stocul. Așteptăm, căci deși nu este nicio problemă legată de fonduri, de lipsă de bani, aceste vaccinuri vin doar prin programul național, care nu de noi este gestionat”, arată Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic județean Sibiu.

Câteva străzi mai încolo, la sediul Direcției de sănătate publică, tot așteptare. ”Noi nu am putut decât să solicităm acest necesar, am făcut toate demersurile. Adrese oficiale cum că acest vaccin va sosi într-un anumit termen nu avem. Am văzut și noi comunicate de presă cum că acest vaccin va apărea în trei săptămâni. Au trecut și aceste trei săptămâni, dar nu a apărut niciun vaccin. Altceva, oficial, nu mai avem”, spune Krisztina Gaal, din partea DSP Sibiu.

În prima parte a acestei săptămâni, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunța că la nivel național vor fi livrate 64.000 de doze de vaccin în cursul acestei săptămâni. Aceste doze vor fi folosite și pentru imunizarea copiilor născuți în perioada în care serul a lipsit din stocul maternităților.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cand. Med.

Acum 7 ani

A fost dovedit prin studii ca acel vaccin nu ofera nicio protectie impotriva tuberculozei, ba chiar mai mult, tot ce face este sa aduca rezultate positive tuturor cetatenilor romani din vestul europei supusi unui test subcutan. Cu alte cuvinte ne facem de rusine ca inca vaccinam acea substanta. E numai o pierdere de bani si o minciuna la nivel national.
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

Daca ai fost vaccinat in Romania anti TBC nu ai nici o sansa sa lucrezi pentru armata in SUA. Deci nu doar IN armata, ci chiar si PENTRU armata. Toate testele TBC iti ies prost.
Raspunde

Mircea D

Acum 7 ani

@Cand. Med. Puteti indica sursa studiilor la care faceti referire?
Raspunde

Cand. Med.

Acum 7 ani

Sigur. Romania, cu o rata de 81 de infectii/ 100.000 de oameni apartine Unei zone cu un risc mic de infectie (https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/491527/WHO_estimates_of_tuberculosis_incidence_by_country__2014_v2.pdf). Cu o rata de protecie intr 20-50 %, insa cu multe efecte secundare, posibil letale (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4122754/) organizatia de sanatate mondiala nu ar recomanda vaccinarea nounascutilor (http://www.who.int/wer/2004/en/wer7904.pdf)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus