Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Grevă generală în spitale. La Sibiu doar discuții

Grevă generală în spitale. La Sibiu doar discuții

Actualizare:

În urma celor afirmate de Dan Pirnoiu, preşedintele Sanitas Filiala Sibiu, în legătură cu greva generală din spitale şi situaţia de la Sibiu, Vasile Luka, vicepreşedintele Sanitas a luat o  poziţie cu privire la cele spuse de preşedintele Sanitas Sibiu. Conform acestuia, la Sibiu au fost parcurşi toţi paşii pentru a se ţine greva, dar “domnul Pirnoiu nu a mai vrut”.

“Noi am făcut toate demersurile, am ţinut şi greva de avertisment. Avem toate listele semnate, vineri am convocat comitetul director să facem demersurile, toate actele ce ţin de o grevă. L-am sunat pe domnul Pirnoiu joi, era la Consiliul Naţional şi i-am spus că eu mă duc să fac actele şi a fost de acord. Vineri m-a sunat şi a zis să nu mai fac niciun act, că nu se mai ţine greva. Eu nu puteam să mă întorc azi la administraţie să le spun ce vrea domnul preşedinte.  Şi m-a sunat azi de dimineaţă să îmi spună să facem cumva să facem o oră, două. Greva generală nu se face două ore, ori o faci, ori nu. Oamenii vor, avem tabele semnate şi el spune că nu, nu există aşa ceva. Noi am făcut toţi paşii până acum, nu poate să spună că nu vor oamenii. Asta e o minciună pe faţă. Oamenii au ieşit afară şi la greva de avertisment. Nu am nimic cu nimeni, dar asta e. În teritoriu toată lumea a vrut, nimeni nu a zis că se uită la 20 de lei sau la cât pierde.  Astăzi i-am trimis un mesaj lui Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas şi a zis că trebui să funcţioneze greva şi la Sibiu, dar domnul Pirnoiu nu a mai vrut. Eu de aceea am vrut să iau poziţie pentru că noi am urmat toţi paşii, iar acum când să ieşim în curte, hopa că nu mai vrea domnul preşedinte. Aşa ceva nu se face. La Bucureşti se ştie că noi suntem în grevă”, a declarat Vasile Luka.

Ştire iniţială:

Peste 82.000 de cadre medicale au intrat, luni dimineață, în grevă generală în spitalele din întreaga țară, a declarat astăzi, Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, într-o conferință de presă organizată în fața Spitalului Floreasca din Capitală, potrivit Agerpres. La Sibiu au avut loc o serie de discuții, dar nu este grevă în adevăratul sens al cuvântului. Activitatea în spitale nu este afectată, se fac operații și se prescriu în continuare rețete.

Luni dimineață, în fața Spitalului Clinic de Urgență Floreasca un grup de cadre medicale afișau pancarte pe care scria "Spunem stop umilirii cadrelor medicale" sau "Grevă generală".  La Sibiu, însă, situația a fost alta.

“La Sibiu oamenii nu prea au reacționat pozitiv la grevă, unii pentru că prin ordonanță sunt mulțumiți, alții sunt nemulțumiți, asta este o problemă. Am făcut cât s-a putut, au avut loc discuții cu câțiva de la spital, am avut o discuție de jumătate de oră cu cei de la Spitalul de Pediatrie, iar la Mediaș avut, iarăși, loc niște discuții. Grevă în adevăratul sens al cuvântului nu s-a făcut. Asta este problema oamenilor, le este teamă să nu se întâmple nu știu ce, să nu le taie două ore din salariu. Le-am explicat că dacă preferă să păstreze cei 20 de lei cât li se trage din salariu, o să piardă mult mai mult”,  a declarat Dan Pirnoiu, liderul Sindicatului Sanitas Sibiu.
La București, discuțiile cu Ministrul Sănătății, deocamdată,  nu au dus la o soluționare a revendicărilor sindicaliștilor. Aceștia au precizat că se vor adresa Parlamentului după ora 16.00 și au atras atenția că greva continuă.  Liderul sindical, Marius Sepi, a menționat că, dacă cele două comisii își dau aviz favorabil, revendicările lor ar trebui să fie votate, marți, în plenul Parlamentului, în caz contrar sindicaliștii urmând să treacă la boicotarea forului legislativ.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus