Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Virgil Popa, ex-viceprimarul Sibiului: Limitatoarele de viteză creează ambuteiaje

Virgil Popa, ex-viceprimarul Sibiului: Limitatoarele de viteză creează ambuteiaje

Fostul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa susține că decizia de a se monta limitatoare de viteză în apropierea trecerilor de pietoni din municipiu n-a fost o idee foarte bună, deoarece îngreunează traficul și mai tare. ”Ca șofer nu-mi plac. Cu siguranță dau un grad de siguranță pietonilor dar… Din păcate, dacă tot ați deschis subiectul, aceste limitatoare creează ambuteiaje în municipiul Sibiu. Nu știam de ce acum câteva zile era blocat Podul Gării. Era acele limitatoare în zona străzii Treboniu Laurian, sunt în tot orașul. Din punct de vedere al siguranței pietonilor poate e mai bine. Poate face din strategia de a lăsa mașina acasă”, a glumit fostul viceprimar. Declarația a fost dată în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Decizia montării limitatparelor de viteză aparține Comisiei de Circulație, susțin reprezentanții Primăriei Sibiu. ”Atât instalarea semafoarelor pentru pietoni, cât și montarea limitatoarelor de viteză de la trecerile pentru pietoni au fost aprobate de Comisia de Circulație, din care fac parte membri ai Primăriei Sibiu, ai Poliției Locale Sibiu, ai Poliției Rutiere, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai societății de transport public și ai Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat”, a declarat purtătorul de cuvânt la municipalității sibiene, Mirela Gligore.

Emisiunea poate fi vizionată aici

https://youtu.be/vc32y5yhTaY

despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/10/11/semafoare-noi-si-limitatoare-de-viteza-prin-tot-sibiu-ce-vina-am-eu/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

minte de roman

Acum 7 ani

in loc de limitatoare se puteau monta semafoare cu buton. dar am ales varianta iefina, care in timp se va dovedi scumpa
Raspunde

Ups

Acum 7 ani

Corect! Semafoarele cu buton sunt cea mai buna varianta.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Inlocuire cu semafoare cu butone cat mai grabnica!
Raspunde

radu

Acum 7 ani

asta e valoarea celor care iau decizii in tara asta
Raspunde

the real sibian

Acum 7 ani

In loc sa dea sfaturi penibile,sa explice escrocu asta de popa din ce bani si-aluat Audiul ala Q7 nou de 80 000 de euroi?? cumva din salariul de viceprimar? ca l-am vazut acum cateva zile ca incarca in limuzina nspe zeci de plase cu toate bunatatile(si nu ieftine!) la piata Cibin. jos hotii! jos mafia din primaria Sibiului (de pe timpul lui chiolhannis dar si de pe timpul actualei incompetente-baba astrid)! DNA CENTRAL ,n-ai drum pe la Sighii,chiar deloc?:))))
Raspunde

@ the real sibian

Acum 7 ani

Comentariu de comunist refulat cu accente de psd-ist ofuscat. E normal sa nu ai si tu asemenea masina daca belesti ochii toata ziua la Antena 3.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ce-ai fi vrut sa mănânce, "burgonya" asa ca tine? Bag sama c-ai apucături comunistoide...Pai ăla-i "băiat de băiat" fost Vice-primar - si de-o sa fii suficient da bou sa-i votezi - viitor parlamentar....
Raspunde

Anonim

Acum 7 ani

Si pietonii au reguli de circulatie. La fel ca soferii, pietonii pot fi amendati. Din pacate am intalnit pietoni indisciplinati care isi pun vietile in pericol.
Raspunde

un cetatean

Acum 7 ani

isi pun viata in pericol pentru ca asteapta la o trecere 10 min si nu opreste nimeni??? si cand in final se hotarasc sa treaca vine un "Anonim" ca tine si nu opreste...in lege scrie clar ca pietonii au prioritate la trecerea de pietoni...deci tu..."Anonimul" din masina trebuie sa opresti...nu ne mai aburi cu tampenii!
Raspunde

un sibian acolo

Acum 7 ani

Ar trebui ca Politia sa faca un sondaj sa vada cati dintre accidentatii pe trecerile de pietoni sunt si soferi, bag seama ca se incadreaza la 1% restul sunt doar pietoni. Nu am lovit pe nimeni pe trecerea de pietoni dar am vazut destule persoane care vin in viteza pe trotoar si trec trecerea fara sa se uite stanga-dreapta de parca daca e trecerea de pietoni e tot dreptul pietonului sa treaca fara sa se asigure ca doar d-aia sa infiintat trecerea nu? treci ca porcu prin cucuruz sa se asigure soferul ca e obligatia lui, pietonul are doar dreptul de a trece nu si obligatia de a se asigura.
Raspunde

babacloanta

Acum 7 ani

Foarte inteligent comentariul. Pai sa dea si o solutie ca doar a fost la carma orasului atatia amar de ani si ma gandesc ca abunda de experienta dl. Popa. Daca gandeau fluidizarea traficului prin largirea strazilor, multiplicarea benzilor, inmultirea locurilor de parcate etc., poate nu se ajungea in situatia disperata de-a ne proteja "copii" de criminali pe roti. Cu stima, ...
Raspunde

m

Acum 7 ani

Haha, il deranjeaza ca sofer pe boierimea sa. Ok, Inca un vot pierdut de PNL, de la mine.
Raspunde

doar

Acum 7 ani

ambuteiaje erau si inainte de a fi montate limitatoarele, virgile
Raspunde

...

Acum 7 ani

nu mi-e simpativ nenea virgil dar la faza asta are dreptate. Traficul este mult incetinit de limitatoare si acum se fac cozi (la orele de varf) si in zone in care altadata nu era cazul deloc
Raspunde

jony

Acum 7 ani

In loc de toate limitatoarele si toate semafoarele de cacat care numa sa incurce traficul, de pasaje ca la magazinul Dumbrava nu ati auzit? Pasarele peste sosea daca este asa un pericol o anumita trecere de pietoni ca cu banii care ii aruncati pe tot felul de limitatoare ce se rup si se schimba iar si iar si semafoare care acum cativa ani au fost desfintate si acum reinfintate normal altele noi cu alti bani se construiau pasaje garla. Vo lasat Ceasca un pasaj pentru pietoni la Dumbrava si voi nici macar sa copiati planul si sa mai faceti unul nu sunteti in stare. Pramatiilor
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

Da, dar salveaza vieti !!! Nu degeaba exista limitatoare de viteza in TOATA LUMEA asta ! Si in UE si in tarile arabe si in America ! Ambuteiaje ... daca acestea sunt ambuteiaje mergeti in Bucuresti ! Sa vedeti acolo ce inseamna ambuteiaje ! Limitatoarele amplasate in Sibiu , nu sunt de calitate , din pacate ! Probabil s-a ales pretul cel mai mic si comisionul cel mai mare :-) . In Brasov dupa ce a fost accidentata mortal o tanara pe trecerea de pietoni , s-a umplut Brasovul cu aceste limitatoare si nimeni nu mai comenteaza NIMIC !!!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Si cand cineva cineva cu un suv va goni peste toate limitatoarele si va accidenta mortal pe cineva pe trecerea de pietoni ce vom face? construim bariere? Interzicem traficul? Legea trebuie sa fie mai dura dar sa fie si aplicata corect si permanent. Semafoarele ar trebui sa fie regula. La noi sunt exceptia. Am circulat prin Europa si limitatoare (mult mai calumea facute) am gasit doar in anumite zone inguste (istorice de obicei). Semaforizarea era impecabila in schimb
Raspunde

@LucaTrezeste-te

Acum 7 ani

Daca tu imi pui o poza cu limitatoare, pe bulevardele principale oriunde in lumea asta te cred. Pana una alta stiu ca nu ai iesit din tara, ca vedeai limitatoarele in zone rezidentiale si strazi inguste, unde oricum traficul e limitat la 30. Pai daca vrei regres si dai exemplu traficul din B, pleaca pretenas, dar inainte spala-te pe fata cu apa rece poate poate mai ai o sansa.
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Omul are dreptate, adevarul este la mijloc. Intr-adevar limitatoarele creeaza ambuteiaje in trafic (Podul Garii vibreaza cand stationeaza coloana de masini pe el), dar in acelasi timp protejeaza mai bine pietonii. Solutia ar trebui sa o constituie cresterea nivelului de cultura si civilizatie, sper ca acest lucru sa vina in timp. Pentru generatia contemporana nu exista speranta.
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

Sa vedeti ambuteiaje cand este gata sensul giratoriu de pe Stefan cel Mare, descentrat total.
Raspunde

Pop

Acum 7 ani

Vad ca fiecare se gandeste doar la el...eu zic ca mai bine desfintam semafoare..treceri...ca soferii sa ajunga la dedtinatie fata sa fie obligati sa dea prior la pietoni conf OUG 195/2002 REACTUALIZAT SI MODIF. CAND E CINEVA LOVIT DIN FAMILIA LOR PE TRECERE....ATUNCI AU FATA REALA...in rest...stiu doar pedala si volan... Teorie ioc..
Raspunde

Nik

Acum 7 ani

Omul și-a luat banii de pe proiecte și-o plecat la București , eu chiar mă bucur că omul pleacă la București, chiar as vrea sa vedem cum se descurcă omul între lupii din București
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus