Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dreptul la hrană şi agricultura sustenabilă, discutate într-un simpozion, la Sibiu

Dreptul la hrană şi agricultura sustenabilă, discutate într-un simpozion, la Sibiu

Situația agriculturii în România și impactul pe care îl are în Europa, problemele micilor producători sau hrana de zi cu zi, sunt temele care vor fi abordate în cadrul simpozionului "Dreptul la hrană şi agricultură sustenabilă". Organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Facultatea de Teologie, evenimentul are loc în perioada 1-2 noiembrie, reundind participanți atât din țară cât și din străinătate.

Deschiderea evenimentului a avut loc, în această dimineață, în Aula Faculății de Teologie unde reprezentanți ai Universității, dar și invitați din străinătate au vorbit despre importanța subiectului abordat de acest simpozion.  Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și rectorul Universității “Lucian Blaga”, Ioan Bondrea care a punctat importanța Facultății de Industrie Alimentară și Protecția Mediului în a promova agricultura sustenabilă.

"Poate la prima vedere acest simpozion ar părea, prin titulatură și prin ceea ce își propune, un fapt oarecum bizar.  Prin această temă mai mult decât generoasă, hrana noastră de zi cu zi și agricultura sustenabilă, asta însă,  doar la prima vedere, pentru că lucrurile sunt mai mult decât clare și aici vin să întăresc ceea ce gândesc acum și pentru viitor. Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului va fi vârful de lance al cunoștințelor, al acțiunilor și sigur a tuturor activităților care se desfășoară înainte și după această manifestare. Această facultate are rolul de motor în a promova agricultură sustenabilă, a promova dorința de a mânca sănătos, și, de ce nu, de a ne promova produsele atât de bune, de a redescoperi rețetele bunicii”, a declara prof.univ.dr. ing Ioan Bondrea.

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului,  i-a îndemnat pe cei prezenți, și mai ales pe tineri, să înteleagă importanța hranei sănătoase și a acestui domeniu al agriculturii. “Am constatat cu toții, și nu de acum, că dorința, mai ales a tineretului, nu este spre domeniul acesta pe care îl studiem acum, agricultura. Ci asupra unui alt domeniu cu totul special, deși, și cei cu pregătire înaltă au și ei șansa să se aplece asupra elementului esențial al vieții noastre, rugăciunea pe care am primit-o de la Mântuitorul Iisus Hristos, Tatăl Nostru. Care cuprinde acest amendament, această poruncă: pâinea noastră cea de toate zilele. Noi nu putem trăi fără o hrană sănătoasă, dacă hrana nu este sănătoasă, trăim nesănătos și puțin. Dacă hrana este sănătoasă vom avea o viața sănătoasă și din punct de vedere fizic, dar și spiritual. Trupul este suportul sufletului”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.

Cea de-a doua zi a simpozionului va începe la ora 9, iar primul prezentare va avea în prim plan problemele și provocările micilor întreprinzători, cum controlează familiile sistemul agricol și resursele naturale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' ce au pochii cu hrana, ca ăștia ti-ar lua si 10 piei de pe tine daca ar putea...As fi înțeles dac-am fi vorbit de "hrana spirtuala" unde se spune ca nu-i întrece nimeni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus