Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un medic sibian s-a perfecționat în chirurgie, în SUA

Un medic sibian s-a perfecționat în chirurgie, în SUA

Dr. Mihai Roman, medic primar în specialitatea ortopedie-traumatologie, a participat, în luna octombrie, la un schimb de experiență în SUA, în domeniul chirurgiei umărului, în cadrul programului desfășurat de Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi în România.

Doctorul sibian a participat la un observership care a durat două săptămâni, timp în care, alături de colegii americani, prof. dr. Guido Marra și prof. dr. Bill Stetson, a luat parte la intervenții specializate în domeniul chirurgiei umărului, precum și la activitatea clinică cu pacienții.

“În medicină învățatul nu se termină niciodată. A fost una dintre primele lecții pe care le-am învățat de la tatăl meu, încă de la începutul carierei mele profesionale. Am rămas extrem de fidel acestui principiu chiar și acum, după atâția ani. De data aceasta am avut șansa să beneficiez de o bursă de două săptămâni din partea AAOS (American Academy of Ortopaedic Surgeons) în domeniul chirurgiei umărului. Este o încununare a efortului de trei ani de parteneriat cu partea americană iar faptul că am fost selecționat pentru această bursă mă onorează. Nu există cale mai bună de a învăța decât urmărindu-i pe maeștrii la lucru, la ei acasă”, a declarat dr. Mihai Roman.
Prima săptămână a petrecut-o alături de prof.dr. Guido Marra, șeful departamentului de chirurgie a umărului și cotului din cadrul Northwestern University Chicago, Feinberg School of Medicine, iar cea de-a doua împreună cu Prof. dr. Bill Stetson, șef al institutului  Stetson Powell Sports Medicine and Orthopaedics, University of South California, Keck School of Medicine.
“Au fost două săptămâni intense și am fost impresionat atât de nivelul profesional extraordinar, dar și de infrastructura extrem de bine pusă la punct precum și de o organizare administrativă ireproșabilă. Un exemplu perfect referitor la modul în care se îmbină competența unor medici deosebiți cu un sistem bine structurat și finanțat. Am învățat tehnici noi, mi-am rafinat altele pe care le știam, am aprofundat cunoștințele în zona patologiei umărului, încercând să acumulez cât de multă informație cu putință. Sper să pot utiliza cât mai mult din această experiență la reîntoarcerea în țară, deși nu-mi fac iluzii că <<minunatul nostru sistem va ști să profite la maximum de asta>>", a explicat dr.  Mihai Roman.
Programul din România al Academiei Americane este unul special și reprezintă o premieră prin amplitudinea si amploarea sa. Are o durată de trei ani și se va încheia în 2017.

“Le datorez mult celor doi profesori americani. Alături de dânșii am încercat și, sper eu, și reușit - cel puțin parțial - să aprofundez zona aceasta de nișă reprezentată de patologia umărului. Până să-i întâlnesc, zona mea de interes și de competență era situată mai mult în perimetrul chirurgiei genunchiului, șoldului și piciorului precum și în cel al fracturilor. Dânșii m-au convins să-mi părăsesc <<zona de confort>> și să abordez cu mai multă profunzime zona umărului și pentru aceasta le sunt recunoscător”, a concluzionat Dr. Roman.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Blat

Acum 7 ani

Așa și așa ...... !!!!!! Mândru că am români darnici la boală.... Alo,cutia neagra ..ai făcut înregistrările??!!!!
Raspunde

traumatolog

Acum 7 ani

Ai vrut să fii inteligent, profund sau ce???
Raspunde

Satefoot

Acum 7 ani

Bai cercopitecule, dr Roman e in primii 3 ortopezi din tara, ar trebui sa fim mandrii ca a ramas in Sibiu, din pacate asistatii social ca tine barfesc tot!!
Raspunde

unu

Acum 7 ani

Un doctor f bun , recunoscut in tara si nu numai.Putem sa ne mandrim cu astfel de oameni. Felicitari doctore Roman, prin mana ta au trecut fff multi pacienti, care astazi sunt ok, indeosebi sportivi tineri cu afectiuni f grave.
Raspunde

Pacient

Acum 7 ani

Bravo Mihai....sibienii sunt mandrii de tine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus