X
sibiu strada faurului sens unic circulatie parcari masini (5) (Copy)

Sibienii conduc mașini mai vechi decât media pe țară

Sibiul se numără printre județele din România unde vârsta medie a parcului auto este mai mare decât media națională de 13,3 ani.

Cele mai noi informații făcute publice de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile arată că cele mai noi maşini să află în judeţul Ilfov, cu o medie a parcului de 10 ani, urmat de Bucureşti (10,6 ani) şi Argeş (12,6 ani).

Pe locul următor sunt Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov şi Iaşi, unde parcul auto are vârste medii cuprinse între 13 ani şi 13,5 ani, informează zf.ro.

În cazul judeţelor Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Bacău şi Neamţ, maşinile au în medie o vechime cuprinsă între 13,5 şi 14 ani.

Dar, în 22 din totalul de 42 de judeţe din România, parcul auto are o vechime medie de peste 14 ani, cu maxime de peste 15 ani în Mehedinţi, Sălaj, Arad, Caraş Severin şi Suceava.

Controalele efectuate în trafic anul trecut de către Registrul Auto la 81.702 vehicule din toată ţara au arătat că 5,55% (respectiv 4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

”Eliminarea Timbrului de mediu va genera serioase probleme de siguranţă în trafic, ca urmare a creşterii numărului de autovehicule vechi, multe dintre ele, într-o stare tehnică precară, departe de nivelul de conformitate cu normativele constructorului”, sunt de părere reprezentanţii APIA, asociaţie care a criticat repetat decizia autorităţilor de eliminare a taxei de timbru.

Conform datelor Registrului Auto, citate de APIA, 63,1% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformităţi (93% dintre acestea fiind datorită unor deficienţe legate de siguranţa rutieră), faţă de 48% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani, sau 28,5% la cele mai noi de 3 ani.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  e-manuela

  Buna! Nenea, ce importantă are vechimea mașinii, atata timp cat
  e BMW, le luam cu 50€ si le înmatriculam in Bulgaria?….Din păcate,
  nu mai putem da vina pe ai “da” Vâlcea, ca s-ale lor sunt la fel de
  “noi”….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @@@

  Evident e vorba de judete, daca te plimbi prin Pitesti sau Bacau, e full de Dacie rable din anii ’70. Sb (municipiu) e cam la acelasi nivel cu bucale.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact