Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Aproape 14.000 de medici români lucrează în străinătate

Aproape 14.000 de medici români lucrează în străinătate

Peste 4.000 de medici români lucrează în Franţa, iar în Germania numărul lor se apropie de această cifră, datele fiind reale, întrucât sunt transmise de către autorităţile profesionale din respectivele ţări, a declarat, vineri, Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), transmite News.ro

"Numărul medicilor români din Franţa depăşeşte 4.000. În Germania au ajuns şi acolo cam la 4.000. Ceea ce este de remarcat este că numărul şi rata intrărilor în Germania a crescut exponenţial în ultimii trei-patru ani. În Germania aproape că i-au ajuns pe cei din Franţa", a spus Gheorghe Borcean.

De asemenea, în Marea Britanie lucrează peste 3.000 de medici români, în Belgia 600 de medici români, în Italia circa 400, iar în Spania tot tot în jur de 400, a mai spus Borcean.

Mai sunt medici români în Statele Unite, în Australia şi în alte ţări, potrivit datelor primite de CMR de la organismele profesionale omoloage.

"Putem spune că în străinătate lucrează undeva peste 12.000-13.000, către 14.000 de medici români", a adăugat preşedintele CMR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Exercițiu

Acum 7 ani

Sa le uram succes si întoarcere curanda acasă ,dar mă tem că nu vor avea unde....cel puțin în următorii 10 ani. Fin fericire ,țările unde ei sunt acum au mare nevoie de aceștia și au parte și de respectul cuvenit. Copii, nu va uitați PROPRIU popor ca bătrânii și bolnavii mir în țară voastră pt un pumn de arginți....ffff multi fiind furați de șmecheri. Trist ,dar as recomanda tuturor să facă un exercițiu de imaginație în care să se vadă bătrân și/ ori bolnav.....poate fi un rezultat dureros si sincer. Numai bine tuturor.
Raspunde

marginan

Acum 7 ani

Spitalele din Germania ar intra in colaps fara medicii romani, cred ca sunt mai multi decat 4.000 , eu cunosc deja vre-o 10. Sunt spitale unde intre "residenti" se vorbeste numai romaneste. Sunt si foarte bine vazuti si respectati pentru ca absolventii de medicina din Germania prefera cabinet particular unde se duc acasa la 6 seara si au week-end-urile libere, castiga si mai mult .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus