Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

1944. Se distribuie săpunul în oraș

1944. Se distribuie săpunul în oraș

6 noiembrie

1944: Are loc examenul pentru obținerea dreptului de cântăritor public la Sibiu.

Se distribuie săpunul în oraș.

La Sibiu a luat ființă Inspectoratul Regional de Poliție pentru județele Sibiu, Făgăraș, Brașov și Târnava Mare, șef domnul Septimiu Codreanu.

Mitropolia din Sibiu a anunțat că se pot trage din nou clopotele bisericilor.

1946: S-a ținut conferința Sindicatelor Sanitare din regionala Sibiu.

1947: Dl. Andrei Ianuarevici Vâșinski - cetățean de onoare al Municipiului Sibiu.

1957: Miting la Uzinele „Independența”.

1971: O delegație a P. C. Bulgar în vizită la Sibiu.

1976: În cadrul lucrărilor de modernizare a Pieței Unirii, pasajul cu scări care duce spre teatru a fost desființat, fiind înlocuit cu o alee asfaltată.

1977: Are loc conferința extraordinară a organizației județene de partid. La ordinea de zi este darea de seamă și sarcinile ce revin pentru etapa 1976-80, în întrecerea socialistă.

1983: În zi de duminică s-a lucrat din plin pe ogoarele județului.

2001: Claudia Popa este noul director al Crucii Roșii Sibiu.

2003: 127 de elevi și studenți au obținut Certificate Cambridge (procent de promovabilitate 93%).

2004: Peste 100 de funcționari publici au mărșăluit pe străzile Sibiului; la marșul de protest au participat angajați ai administrației publice locale din Sibiu, Mediaș și Agnita: „protestăm față de modul în care Guvernul tratează problemele celor care lucrează în administrația din România”, declară Doru Hanciu, vicelider al Sindicatului Funcționarilor din Primăria Sibiu.

2007: Angajații Schuster & Co Ecologic au adunat peste 11 tone de electrocasnice pe de străzile Sibiului, între care 400 de televizoare vechi, 52 de frigidere, 52 de aspiratoare, 10 mașini de spălat.

2009: Traian Băsescu, președintele României, l-a desemnat ca prim-ministru pe Liviu Negoiță, membru PD-L, primar al sectorului 3 al Capitalei. Traian Băsescu a respins din nou propunerea PNL, PSD, UDMR, cea în persoana primarului Klaus Iohannis.

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "7Noiembrie", in numele Tatălui, si-al Fiului, si-al Sfântului Duh, se "botează" cu acest nume, fabrica de strinchi, din oraselul nost'....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus