X
ristorante-italiano-3

Ristorante Italiano Sibiu. Doi italieni și o româncă

În Triunghiul Bermudelor restaurantelor din Sibiu, situat între Butoiul de Aur, Akropolis și La Pasaj a mai apărut unul. Iar triunghiul a devenit o formă nedefinită, cu patru laturi. E vorba de Ristorante Italiano, îi zicem așa după ce scrie pe ușă, pentru că alt nume nu am găsit.

Arată și miroase a nou. E elegant înăuntru, iar prima impresie când intri e că ai intrat într-un mini-restaurant. Sunt doar două mese, dichisite cu grijă. Peste tot sunt detalii care-ți iau ochii. Vazele cu flori sunt sticle de vin vopsite, decorate cu materiale tricotate, ramele geamurilor sunt acoperite cu ziare din Italia, iar aplicele de pe pereți sunt de fapt țevi de cupru care se termină cu bec cu tot într-un borcan ”fancy”.

De servire se ocupă unul din cei trei proprietari, o româncă plecată în Italia în urmă cu vreo zece ani. S-a întors cu doi bucătari pentru a pune la punct o afacere. Și a ieșit ce am găsit noi.

ristorante-italiano-4

Meniul nu e foarte sofisticat, cred că în total sunt 20-25 de preparate, însă suficiente pentru a nu părăsi locația și a căuta altceva. Noi am încercat o farfurie de bruschete, o ”tagliata di petto di pollo in salsa agrodolce” și ”Quadrettoni all Amatriciana”. Le luăm pe rând.

Bruschetele nu m-au încântat foarte mult, din două motive. Primul și cel mai important e că nu poți face bruschete italienești cu pâine românească, tăiată cât două degete de țăran muncit la câmp. Altfel, pâinea ar fi genială, dar în alt context. Al doilea motiv este că baza oricăror bruschete este pâine prăjită unsă cu ulei de măsline și frecată cu usturoi. Astea nu aveau usturoi deloc, iar uleiul de măsline era picurat deasupra. Detalii, să le spunem – dar care fac diferența. Din șase bucăți, trei au rămas în farfurie.

Bruschetele – nu rele, să nu ne înțelegem reșit, dar nici perfecte – au fost repede uitate în următoarele minute. Dacă o masă bună este o masă tihnită, atunci restaurantele din Sibiu, în genere, au o mare problemă. Am pățit chiar să mi se trântească al doilea fel de mâncare pe masă, înainte să-l fi terminat pe primul. Sau, în cazuri ceva mai fericite, să mă păzească ospătarul îndeaproape ca, în secunda doi după ce am terminat primul fel, să mi-l aducă, mândru, pe cel de-al doilea. Ei, aici am fost întrebați cum preferăm – să primim acum al doilea fel, să mai așteptăm puțin…? Am ales o pauză de 10 minute între feluri, exact cât a fost nevoie pentru senzația de tihnă.

ristorante-italiano-2

Comandasem o tagliata di petto di pollo in salsa agrodolce. Habar n-aveam la ce să mă aștept, în afară de micile indicii de pe meniu – pui, portocale, miere, rozmarin. Am zis că nu are ce să fie rău. Ceva emoții tot am avut, după ce am fost avertizat că pieptul de pui vine moale și fraged, nu bine făcut. Doamna de la servire ținuse să menționeze acest aspect pentru că tocmai îi fusese refuzată farfuria, cu câteva minute înainte, de o clientă. Eu mi-am menținut, căpos, opțiunea.

Și bine am făcut.

Tagliata este o friptură, în acest caz de pui, care se gătește dintr-o singură bucată de carne. În acest caz, pieptul. Nu foarte puternic gătită, carnea a venit cu un sos dulce-acrișor absolut delicios, o combinație foarte reușită de portocală și miere, cu o reducție de oțet balsamic. Pe tot l-am mâncat, până la ultima îmbucătură, alături de o salată mixtă de salată verde, rucola și roșii cherry, puțin stropită cu ulei de măsline. E singura garnitură de care ai nevoie. O combinație excelentă de gusturi, nici prea grea, nici prea ușoară, suficient de sățioasă și ideal porționată.ristorante-italiano-1

”Quadrettoni all Amatriciana” sunt de fapt spaghettoni – adică niște macaroane de-ale noastre, ceapă, sos de roșii, ulei de măsline, vin alb și parmezan de două soiuri. O mâncare foarte bună, sățioasă, care cere vorbă multă și chef de vin. Doar că am băut apă, însă felul respectiv a fost deplin apreciat.

Pentru ce ați văzut mai sus am plătit 105 lei. E un loc în care m-aș putea întoarce oricând.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

25 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Vino&Gazzosa

    Grazie per aver visitato il nostro locale e grazie per la recensione fatta ,da ciò che ha scritto, da persona che si intende di cibo, in quanto quello che ha detto sul pane cotto con farina bianca e senza crosta è del tutto vero. compromette molto il risultato finale e se prima avevo dei dubbi ora ho la certezza che la rimuoverò dal menù fino a quando non riuscirò a trovare un fornaio che riesce a fare il quartino o filoncino per bruschette. La invito a provare le altre specialità di pasta e in particolar modo di pesce e avrei il piacere di farle vedere tutto il nostro locale di sedici tavoli, non grandissimo, di circa 40 posti, proprio per poter coccolare il cliente e non avere folla e per curare i piatti in ogni minimo particolare. A presto

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Vino&Gazzosa

      Buna seara ,am vazut comentariul d.vostra,as vrea foarte mult la ce anume va referiti, vazand ca sunteti o persoana care de bucataria italiana intelege destul de mult?

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ti-as dori sa te prinda o foame ,sa-ti aduci aminte ce bun e lichiul ardelenesc umplut cu varza, cartofi , ceapa sau brinza, gros cit doua degete de “taran muncit la cimp”.?!
    Mai mult respect fata de oamenii care produc hrana de baza fara de care am fi total pierduti.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Vino&Gazzosa

      Buna seara,probabil din poze pare putin, dar nu e asa, pastele sunt 450 grame ,pieptul de pui 250 de grame si in ceea ce priveste bruschette o portie face 230 de grame. Nu stiu daca iesim la resturant sa gustam mancarea sau sa ne saturam pentru o saptamana asa mai reiesim saptamana urmatoare. In ceea ce priveste pretul…….ar trebuie sa invatam sa privim mai intai ceea ce manacam si apoi pretul…..cum vine facuta mancarea…..ca nu iesim la cantina …….asta e un resturant……cu un bucatar care face totul la moment,cu produse proaspete .Multumesc

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

          LeCoqSportiv

          S-a ofuscat boss-ul. In conditiile in care un kg de piept de pui dezosat e 19 lei… tot maxim de scump mi se pare. O portie de paste (cu carne eventual) nu ar avea ce sa depaseasca 30 lei, un pui cu salata tot pe acolo, bruschetele cu indulgenta 20 lei, deci 80 pana acum. Doar nu o fi apa 25 lei. Sau mai stii?!?!? :)

          • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

            e-manuela

            Buna! Nenea, socoteala de-acasa nu “bate” cu
            aia din târg…Chestiunea-i simpla…: ai bani
            mergi, n-ai bani sau nu-ti convine, stai acasa….

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      e-manuela

      Buna! Nenea, da’ cine-i Vax asta?….Tu raportezi “totul” la nivelul
      orizontului tau de cunoaștere…Pai dac-ar fi dupa voi, nimeni n-ar
      trebui sa mai “deschidă” nimic, ori sa se poziționeze cu prețul
      sub Vax, pentru ca nu-i asa, “asta” este Dumnezeul restaurantelor,
      si asa V-o învățat pe voi părinții, ca pe Dumnezeu nu-i bine sa-l
      superi?…

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        LeCoqSportiv

        Trebuia sa intelegeti ca la Max poate intra in pretul un pic mai mare si o amenajare de calitate de exemplu, o cladire istorica renovata laudabil, de alt exemplu. Dar na, eu sunt cel cu orizontul limitat :) :) :)
        Niste europaleti zau ca nu sunt scumpi deloc 😉

        • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

          Vino&Gazzosa

          Buna ziua,nu inteleg un lucru Le coqSportiv,tu esti client max si o sa continui sa fi client max ,dar cred ca nu se plateste mai mult sau mai putin in functie de amenajarile interne sau daca e cladire monument istoric,se plateste in fuctie de produse de calitate de materia prima de cum sunt gatite,de timpul de care are nevoie un bucatar ca sa le pregateasca si o alta lunga serie de motive.
          Cladirea nostra e monument istoric ,asa doar pentru informatia d.vostra,si nu pretind sa schimbati max cu noi,pretind sa intelegeti ca ca nu se mananca nici monumentele istorioce si nici europaleti,se merge la resturant pentru mancare .
          Apoi sa incetama sa tragem la mijloc un resturant care e de tot respectul,si nu e corect sa vorbim despre el ….in Sibiu e loc pentru toti,fiecare cu clientii lui.
          Atat am avut de spus ,o zi buna

        • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    D'Avernac

    Vino&Gazzosa – iti doresc sa furajezi doar italienii din Sibiu – daca ai ales sa comenztezi in italiana – Te prind Pastile cu pravalia deschisa oare?

  12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    alan 6168

    Am fost si eu impreuna cu familia pot sa spun ca am mancat ” Carbonara” asa cum se face la ea acasa,e drept putin cam scump dar era Carbonara,daca vroiam Mici si Ciorba de burta mergeam in alta parte si plateam mai putin ….Cred ca fiecare isi poate spune parerea fara sa jigneasca sau….suntem romani si nu ne vom schimba niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact