Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ristorante Italiano Sibiu. Doi italieni și o româncă

Ristorante Italiano Sibiu. Doi italieni și o româncă

În Triunghiul Bermudelor restaurantelor din Sibiu, situat între Butoiul de Aur, Akropolis și La Pasaj a mai apărut unul. Iar triunghiul a devenit o formă nedefinită, cu patru laturi. E vorba de Ristorante Italiano, îi zicem așa după ce scrie pe ușă, pentru că alt nume nu am găsit.

Arată și miroase a nou. E elegant înăuntru, iar prima impresie când intri e că ai intrat într-un mini-restaurant. Sunt doar două mese, dichisite cu grijă. Peste tot sunt detalii care-ți iau ochii. Vazele cu flori sunt sticle de vin vopsite, decorate cu materiale tricotate, ramele geamurilor sunt acoperite cu ziare din Italia, iar aplicele de pe pereți sunt de fapt țevi de cupru care se termină cu bec cu tot într-un borcan ”fancy”.

De servire se ocupă unul din cei trei proprietari, o româncă plecată în Italia în urmă cu vreo zece ani. S-a întors cu doi bucătari pentru a pune la punct o afacere. Și a ieșit ce am găsit noi.

ristorante-italiano-4

Meniul nu e foarte sofisticat, cred că în total sunt 20-25 de preparate, însă suficiente pentru a nu părăsi locația și a căuta altceva. Noi am încercat o farfurie de bruschete, o ”tagliata di petto di pollo in salsa agrodolce” și ”Quadrettoni all Amatriciana”. Le luăm pe rând.

Bruschetele nu m-au încântat foarte mult, din două motive. Primul și cel mai important e că nu poți face bruschete italienești cu pâine românească, tăiată cât două degete de țăran muncit la câmp. Altfel, pâinea ar fi genială, dar în alt context. Al doilea motiv este că baza oricăror bruschete este pâine prăjită unsă cu ulei de măsline și frecată cu usturoi. Astea nu aveau usturoi deloc, iar uleiul de măsline era picurat deasupra. Detalii, să le spunem - dar care fac diferența. Din șase bucăți, trei au rămas în farfurie.

Bruschetele - nu rele, să nu ne înțelegem reșit, dar nici perfecte - au fost repede uitate în următoarele minute. Dacă o masă bună este o masă tihnită, atunci restaurantele din Sibiu, în genere, au o mare problemă. Am pățit chiar să mi se trântească al doilea fel de mâncare pe masă, înainte să-l fi terminat pe primul. Sau, în cazuri ceva mai fericite, să mă păzească ospătarul îndeaproape ca, în secunda doi după ce am terminat primul fel, să mi-l aducă, mândru, pe cel de-al doilea. Ei, aici am fost întrebați cum preferăm - să primim acum al doilea fel, să mai așteptăm puțin...? Am ales o pauză de 10 minute între feluri, exact cât a fost nevoie pentru senzația de tihnă.

ristorante-italiano-2

Comandasem o tagliata di petto di pollo in salsa agrodolce. Habar n-aveam la ce să mă aștept, în afară de micile indicii de pe meniu - pui, portocale, miere, rozmarin. Am zis că nu are ce să fie rău. Ceva emoții tot am avut, după ce am fost avertizat că pieptul de pui vine moale și fraged, nu bine făcut. Doamna de la servire ținuse să menționeze acest aspect pentru că tocmai îi fusese refuzată farfuria, cu câteva minute înainte, de o clientă. Eu mi-am menținut, căpos, opțiunea.

Și bine am făcut.

Tagliata este o friptură, în acest caz de pui, care se gătește dintr-o singură bucată de carne. În acest caz, pieptul. Nu foarte puternic gătită, carnea a venit cu un sos dulce-acrișor absolut delicios, o combinație foarte reușită de portocală și miere, cu o reducție de oțet balsamic. Pe tot l-am mâncat, până la ultima îmbucătură, alături de o salată mixtă de salată verde, rucola și roșii cherry, puțin stropită cu ulei de măsline. E singura garnitură de care ai nevoie. O combinație excelentă de gusturi, nici prea grea, nici prea ușoară, suficient de sățioasă și ideal porționată.ristorante-italiano-1

”Quadrettoni all Amatriciana” sunt de fapt spaghettoni – adică niște macaroane de-ale noastre, ceapă, sos de roșii, ulei de măsline, vin alb și parmezan de două soiuri. O mâncare foarte bună, sățioasă, care cere vorbă multă și chef de vin. Doar că am băut apă, însă felul respectiv a fost deplin apreciat.

Pentru ce ați văzut mai sus am plătit 105 lei. E un loc în care m-aș putea întoarce oricând.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

26 comentarii

jonyjon

Acum 7 ani

Macaroanele alea le mananci din trei imbucaturi.
Raspunde

Vino&Gazzosa

Acum 7 ani

Grazie per aver visitato il nostro locale e grazie per la recensione fatta ,da ciò che ha scritto, da persona che si intende di cibo, in quanto quello che ha detto sul pane cotto con farina bianca e senza crosta è del tutto vero. compromette molto il risultato finale e se prima avevo dei dubbi ora ho la certezza che la rimuoverò dal menù fino a quando non riuscirò a trovare un fornaio che riesce a fare il quartino o filoncino per bruschette. La invito a provare le altre specialità di pasta e in particolar modo di pesce e avrei il piacere di farle vedere tutto il nostro locale di sedici tavoli, non grandissimo, di circa 40 posti, proprio per poter coccolare il cliente e non avere folla e per curare i piatti in ogni minimo particolare. A presto
Raspunde

pofticiosul

Acum 7 ani

Dar nu ne-ai spus cât ai plătit? S-au te-au tratat gratis?!
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Citeste articolul pana la sfarsit si o sa afli.
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

am fost,nu e cu produse 100%italiene, am fost si prin italia,aici lipseste ceva,nu mai merg
Raspunde

Vino&Gazzosa

Acum 7 ani

Buna seara ,am vazut comentariul d.vostra,as vrea foarte mult la ce anume va referiti, vazand ca sunteti o persoana care de bucataria italiana intelege destul de mult?
Raspunde

Magda

Acum 7 ani

Ti-as dori sa te prinda o foame ,sa-ti aduci aminte ce bun e lichiul ardelenesc umplut cu varza, cartofi , ceapa sau brinza, gros cit doua degete de "taran muncit la cimp".?! Mai mult respect fata de oamenii care produc hrana de baza fara de care am fi total pierduti.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Lichiul ardelenesc cu varză e un deliciu! Greu îl mai găsești! lasă-i pe snobi să ciugulească macaroane italienești!
Raspunde

LeCoqSportiv

Acum 7 ani

Cam scump. Zau. Si cam mici portiile. Adica daca ai dat 105 lei pe cele 3 preparate...
Raspunde

Vino&Gazzosa

Acum 7 ani

Buna seara,probabil din poze pare putin, dar nu e asa, pastele sunt 450 grame ,pieptul de pui 250 de grame si in ceea ce priveste bruschette o portie face 230 de grame. Nu stiu daca iesim la resturant sa gustam mancarea sau sa ne saturam pentru o saptamana asa mai reiesim saptamana urmatoare. In ceea ce priveste pretul.......ar trebuie sa invatam sa privim mai intai ceea ce manacam si apoi pretul.....cum vine facuta mancarea.....ca nu iesim la cantina .......asta e un resturant......cu un bucatar care face totul la moment,cu produse proaspete .Multumesc
Raspunde

Gerardo

Acum 7 ani

Ma fammi capire, il locale si chiama "ristorante italiano" ? Non è un po' troppo generico?
Raspunde

LeCoqSportiv

Acum 7 ani

Nici la Max nu e asa scump. Si e totusi Max!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' cine-i Vax asta?....Tu raportezi "totul" la nivelul orizontului tau de cunoaștere...Pai dac-ar fi dupa voi, nimeni n-ar trebui sa mai "deschidă" nimic, ori sa se poziționeze cu prețul sub Vax, pentru ca nu-i asa, "asta" este Dumnezeul restaurantelor, si asa V-o învățat pe voi părinții, ca pe Dumnezeu nu-i bine sa-l superi?...
Raspunde

Vino&Gazzosa

Acum 7 ani

ciao Gerardo il locale si chiama Vino&Gazzosa
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Grupul de turisti cunoaste localul? Ca io numa dupa ei ma iau.
Raspunde

grup de turisti

Acum 7 ani

:))))
Raspunde

D'Avernac

Acum 7 ani

Vino&Gazzosa - iti doresc sa furajezi doar italienii din Sibiu - daca ai ales sa comenztezi in italiana - Te prind Pastile cu pravalia deschisa oare?
Raspunde

alan 6168

Acum 6 ani

Am fost si eu impreuna cu familia pot sa spun ca am mancat " Carbonara" asa cum se face la ea acasa,e drept putin cam scump dar era Carbonara,daca vroiam Mici si Ciorba de burta mergeam in alta parte si plateam mai putin ....Cred ca fiecare isi poate spune parerea fara sa jigneasca sau....suntem romani si nu ne vom schimba niciodata!
Raspunde

Sibianca

Acum 1 an

De ce nu mergeti si la pensiunea Dumbrava sa vedeti ce arsa este carnea facuta pe gratar. Micii, piept de pui, gratare de porc toate sunt arse pentru ca au schimbat gratarele normale, cu gratare electrice. Micii sunt arsi la exterior si in interior sunt cruzi cu carne frageda. Am cumparat si am platit degeaba ca am dat micii inapoi. De cand s-a schimbat patronul mancarea este slaba. Odata am primit supa de taitei acra. Am dat-o inapoi. Asa ca aveti grija ce mancati acolo. Nu mai este ca pe vremea fam. Brad, cu mancare de prima clasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus