Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

55 de zile la minus 54 grade. Povestea a opt oameni pasionați de aventură

55 de zile la minus 54 grade. Povestea a opt oameni pasionați de aventură

Întâlnirile „Călător prin lume” își redeschid porțile și îl aduc în prim plan pe Mihai Țucă, un arhitect pasionat de off-road care, împreună cu alți colegi, a ajuns până la capătul lumii și înapoi. Despre expediția siberiană din Tiksi și toate peripețiile prin care a trecut, le va povesti celor pasionați de călătorii, marți, 8 noiembrie, de la ora 18, la Cafe Wien.

În 2012, Mihai Țucă și-a propus să meargă împreună cu alţi colegi până la „capătul lumii” doar că, odată ajunşi acolo, au văzut un mic indicator ce ducea mai departe, spre Tiksi, un loc de care nu auziseră până atunci. Astfel că în anul 2015, Mihai Ţucă a organizat noua expediţie siberiană de 29.000 de km până la Tiksi, un orățel situat în nordul extrem al Republicii Sakha Yakutia, Rusia, Siberia, la mai bine de 550 km nord față de Cercul Polar.

Pentru a ajunge acolo şi înapoi în ţară, cei opt pasionaţi de expediţii off-road au petrecut 55 de zile pe zăpezi și râuri înghețate și au consumat 13.000 de litri de motorină. Au parcurs peste 2.500 de kilometri pe albia înghețată a râurilor, 343 de kilometri pe Oceanul Înghețat şi 525 de kilometri pe Drumul Oaselor, la minus 54 de grade Celsius.

calator-in-lume-siberia-1

Întâlnirea face parte din seria „Călător prin lume” și este organizat de AIOS, având ca scop descoperirea de noi destinaţii de vacanţă şi culturi. „Zilnic ne complacem într-o viaţă tehnologizată ce ne împiedică să ne descoperim limitele şi să ne urmărim visele. Mihai Ţucă este exemplul perfect care ne demonstrează că atunci când îţi doreşti ceva trebuie să faci tot posibilul pentru a-ţi duce la îndeplinire visul fie că trebuie să parcurgi zeci de mii de kilometri şi să înduri temperaturi cu care corpul tău nu este obişnuit. Întâlnirea cu Mihai Ţucă ne arată că nu există limite şi că viaţa nu este compusă doar dintr-un job bine plătit şi excursii la all-inclusiv, că ar trebui să descoperim zilnic câte puţin din lumea necunoscută nouă şi din civilizaţii uitate de lumea modernă.  <<Călător în lume>> aduce în faţa pasionaţilor de călătorii oameni ce au făcut cunoştinţă şi au trăit printre diferite civilizaţii ce pot fi uşor denumite lecţii de viaţă”, spune Tudor Popa, președinte AIOS.

În urmă cu un an, Turnul Sfatului a realizat un interviu cu Mihai Țucă, în care povestește pe larg despre aventura sa, pe care îl puteți citi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus