Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Bradul de anul acesta a costat peste 6.000 de euro

Bradul de anul acesta a costat peste 6.000 de euro

28.000 de lei, fără TVA, este suma plătită de Primăria Sibiu pentru bradul de Crăciun de anul acesta, amplasat vineri în Piața Mare a orașului.

Reprezentanții administrației locale arată că în acești bani sunt incluse atât costul bradului propriu-zis, cât și costurile generate de recoltarea lui, transportul pe o distanță de aproximativ 200 de km și amplasarea acestuia în Piața Mare. Cel mai ridicat cost l-a generat transportul, susțin reprezentanții Primăriei. Cei 28.000 de lei vor fi achitați Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A., a căror ofertă a fost declarată câștigătoare de reprezentanții Primăriei, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin intermediul Serviciului electronic pentru achiziții publice.

brad-craciun-2016-5Bradul măsoară 23 de metri, a fost recoltat în cursul zilei de joi din pădurile de pe raza localității Vama Buzăului (situat în sudul județului Brașov) și transportat până la Sibiu în cursul nopții dintre joi și vineri. ”De sâmbătă, 12 noiembrie, firma contractată pentru montajul iluminatului festiv va începe împodobirea bradului. Pe fiecare creangă a acestuia va fi amplasat câte un șir luminos. De asemenea, bradul va fi împodobit cu aproximativ 100 de globuri argintii și aurii. În vârf va fi așezată o stea”, mai comunică reprezentanții Primăriei Sibiu. Luminile bradului vor fi puse în funcțiune pe 18 noiembrie, odată cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.

Astrid Fodor: ”sunt încântată de brad”

La operațiunile de ridicare amplasare a bradului în Piața Mare a asistat și Astrid Fodor, primarul Sibiului. ”Sunt încântată de brad. Ne-am străduit foarte mult să găsim unul pe măsura faptului că noi avem zece ani de la Capitala culturală. Este un eveniment mare, va fi un Târg de Crăciun deosebit, va fi un Revelion deosebit, vor fi surprize pe care nu le dezvăluim acum. Sunt bucuroasă că a ajuns bradul, îl așteptam de ieri după-amiază. Am avut ceva emoții, dar aseară la zece am primit mesaj că bradul a plecat din Brașov. Mă bucur că a ajuns teafăr și nevătămat la Sibiu. Sunt convinsă că va fi o perioadă foarte frumoasă în Sibiu, cum, de altfel, e tot timpul aici”, a declarat Fodor.

Foto: Silvana Armat

brad-craciun-2016-4 brad-craciun-2016-3 brad-craciun-2016-2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ce mai faci azi cu 6 mii de € ?...Pai, numai optionalele de la BMW-ul din "dotarea" Primariei "fac" de 4 ori mai mult....
Raspunde

Dumitru

Acum 7 ani

Pacat de brad. Mai bine ramanea la locul lui pe munte.
Raspunde

Dumitru Dragos

Acum 7 ani

E bun articolul asta. Si pretul acum e justificat. Am vazut ca nu stiu ce primarie a platit 90.000 de euro pentru bradul lor. Eu zic sa nu fim impocriti si tampiti sa ne bucuram de el ! E mai important ca sute de mii de oameni sa aibe un brad de craciun decat sa creasca linistit in padure bradul asta (sau restul de cateva mii taiati de primarii). Be real, man !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus