Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Lansarea candidaților PSD Sibiu. Personajul principal a lipsit

Lansarea candidaților PSD Sibiu. Personajul principal a lipsit

Sala festivă a Bibliotecii ASTRA. La ora 15 fix, începe. Lansarea candidaților PSD pentru alegerile parlamentare nu s-a mai făcut cu fastul de la Sala Thalia. Nici cu sutele de oameni aduși de prin localități, cum se făcea pe vremuri la Casa de Cultură a Sindicatelor. Singura modificare față de sala ”virgină” a fost un banner pus deasupra scenei. Un microfon, o prezentatoare și trei invitați de la centru. Oamenii ajunși aici au venit să asculte mesaje. Să se îndoape cu energie pentru a avea ce da mai departe în luna de campanie.

psd-lansare-candidati-41

”Din această sală lipsește un om”

Dar primele ropote de aplauze adevărate s-au dezlănțuit abia la al treilea vorbitor. Și s-au produs atunci când a fost rostit numele Ioan Cindrea. De aici mai departe fiecare vorbitor s-a referit într-un fel la fostul președinte. Unii cu bucurie că a plecat, alții cu tristețe că nu mai e. Dar nădejdea rămâne că nu va lăsa partidul la greu, în campanie.

Ioan Terea, candidatul PSD Sibiu la Camera Deputaților, le-a mărturisti ascultătorilor că lipsește ceva. Cineva. ”Trebuie să amintesc faptul că din această sală lipsește un om. Un bun prieten de-al meu, al dumneavoastră, al tuturor, domnul Cindrea. (aplauze) El a fost președinte, dar după cum știți și-a dat demisia. Dar este cu noi, vorbesc zilnic cu dânsul, este alături de noi, probabil că încă mai vorbiți zilnic cu el, n-a plecat și nu v-a pleca niciodată în altă parte. A făcut un pas înapoi, dar pentru asta noi trebuie să tragem linie, să privim înainte, iar golul lăsat aici în suflet, încet, încet să se umple. Noi trebuie să fim oameni puternici, să tragem linie și să mergem înainte”, a amintiti Terea în asentimentul întregii asistențe.

psd-lansare-candidati-36

”Suntem în aceeași situație ca în 2012”

Ovidiu Sitterli, preşedintele interimar al PSD Sibiu, le-a vorbit colegilor de partid despre programul de guvernare și i-a îndemnat în campania electorală la decență. ”Această competiție nu e o discuție despre niște liste, despre niște chipuri. Aceasta este o competiție pe proiecte, o competiție pe programe și depinde de noi de fiecare dacă aceste programe și proiecte vor fi în măsură să răspundă cerințelor electoratului. Am fost în perioada de precampanie împreună cu dumneavoastră în stradă și am vorbit cu oamenii. Și ce-am constatat? Că există o stare de neliniște, de nesiguranță cu privire la securitatea economică și socială a fiecărui om, o neliniște privitoare la viitorul familiilor și a  copiilor. Suntem în aceeași situație ca în 2012, an în care în urma unor manifestații de stradă îndreptățite PSD și-a asumat răspunderea, și-a asumat răspunderea de a reechilibra societatea românească. Nu trebuie să uităm nici un moment în ce stadiu am găsit această țară pentru a oferi o bună guvernare și administrare”, a spus Sitterli.

psd-lansare-candidati-13

Guvernul Varză de Bruxelles

Senatorul Viorel Arcaș le-a amintit colegilor de partid că vor avea de recuperat atunci când vor ajunge la guvernare după dezastrul provocat de Guvernul Cioloș. ”Cred că sunteți în asentimentul meu când vă spun că vreau să se termine cât mai repede anul 2016. În acest an am avut de-a face cu un guvern care a adus un mare dezastru României. Guvernul Cioloș sau guvernul Varză de Bruxelles, guvern fără profesioniști, antiromânesc, un guvern care ne-a adus înapoi mulți ani în perioada 1996-2000 când se vorbea de 15 mii de specialiști pe care nu i-am găsit niciodată”, a spus Arcaș, cadndidatul PSD pe prima poziție la Senat.

psd-lansare-candidati-17

Schimbările pozitive din PSD Sibiu

În antiteză cu Ioan Terea, Horațiu Marin, candidatul partidului pe poziția patru pe lista de la Camera Deputaților a lăsat să se înțeleagă faptul că absența lui Cindrea poate fi benefică pentru organizație. ”Recentele schimbări pozitive din cadrul organizației ne aduc un mare atu în campanie și consider că a venit timpul să câștigăm în județul Sibiu. A venit timpul să mergem în București și să ne mândrim că facem parte din PSD și că avem un rezultat bun în județ. A venit timpul să formăm un singur grup, de la Boița la Miercurea, de la Rășinari la Laslea, să formăm o singură echipă”, a spus cu înțeles Horațiu Marin.

psd-lansare-candidati-30

”Nicăieri în altă parte nu s-au născut 11 academicieni”

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, i-a felicitat pe sibieni pentru trecutul lor și pentru aportul adus de sibieni în beneficiul educației și al culturii naționale. ”Județul Sibiu, prin Săliște, e izvorul cel mai puternic de academicieni. Nicăieri în altă parte nu s-au născut 11 academicieni, așa cum s-a întâmplat în Săliștea de lângă Sibiu. Nu putem să nu aducem în discuție Rășinariul pe care ni i-a dat pe Cioran și Goga, care ne-au învățat ce înseamnă cultura noastră nu numai în țară, ci și în lume. Este o contribuție fantastică a ce înseamnă Sibiu. (…) Sibiul înseamnă pentru Biserica Ortodoxă inima Ardealului, pentru că aici este Mitropolia Ardealului și nu avem cum să nu ne uităm la ce însemnat în istorie biserica noastră pentru spiritul românesc. Mai e un motiv foarte special. Aici, aproape de Sibiu, în Avrig s-a născut Gheorghe Lazăr. Este ctitorul Universității Politehnice din București, unde am învățat și unde sunt profesor de un număr mare de ani”, a spus de la microfon Ecaterina Andronescu.

psd-lansare-candidati-38

”Nelu Cindrea are loc cu noi în echipă”

Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și-a amintit și el de Ioan Cindrea. ”Vom câștiga cu siguranță și la Sibiu. Am încredere că echipa asta condusă de Ovidiu, împreună cu Viorel, împreună cu Puiu Suditu, noi am fost colegi în 200-2004, împreună cu Nelu Cindrea, care acum nu e cu noi, dar cu siguranță va fi în campanie. Cu siguranță Nelu Cindrea are loc cu noi în echipă, pe toți ceilalți. Noi chiar avem ce spunem oamenilor”, a declarat Florin Iordache.

psd-lansare-candidati-40

”Ajunge cu nedreptatea pentru toate categoriile socio-profesionale”

Marian Neacșu, secretarul general al PSD le-a dat încă o veste bună PSD-iștilor care vor trebui să ducă mai departe în județ mesajele de campanie. Măririle salariale vor continua și cu celelalte categorii de bugetari. ”Comisia de buget – finanțe de la Camera Deputaților ia în calcul și în discuție și Ordonanța 43, care se referă la salariile din administrația publică, care se referă la salariile din magistratură, care se referă la categoriile socio-profesionale unde nu au crescut salariile. Pimul lucru care-l vom face va fi legea salarizării unitare. Ajunge cu nedreptatea pentru toate categoriile socio-profesionale”, a spus secretarul general al PSD.

psd-lansare-candidati-42

”Nu am vrut să amintesc de competitorii noștri electorali, dar în ultima săptămână spuneau într-un cotidian local că așa știu ei să lucreze în Parlamentul României și pentru cetățenii țării. Păi vă spun eu cum știu. Când s-au tăiat pensiile și salariile cu 25% au fost prezenți și au votat cu două mâini, iar când s-au mărit salariile săptămâna trecută a doctorilor și a profesorilor au fugit din sală. Așa aleg ei să lucreze în parlament”, Ioan Terea, numărul doi pe lista PSD Sibiu la alegerile pentru Camera Deputaților.
 

 

 

psd-lansare-candidati-22

psd-lansare-candidati-23

psd-lansare-candidati-16 psd-lansare-candidati-15 psd-lansare-candidati-14 psd-lansare-candidati-11 psd-lansare-candidati-10 psd-lansare-candidati-9 psd-lansare-candidati-8 psd-lansare-candidati-7 psd-lansare-candidati-6 psd-lansare-candidati-5 psd-lansare-candidati-4 psd-lansare-candidati-3 psd-lansare-candidati-2

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, cu părere de rau va spun, da' domniile voastre faceți parte dintr-o "specie" care desi rară -cea a papagalilor cu coada-n fata- trebuie "stârpita"....
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

La astia pina si sloganul e prost! Indrazneste sa crezi in Romania! Pai de ce patriotism dati voi dovada! Mai si jigneste romanii adevarati. Adica romanii nu cred in Romania? Pai ce natie am ajuns noi?
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Asta da lansare! Vai de voi ce a-ti ajuns. PSD e in picaj. Unde sunt salile pline. Va maninca PNL cu fulgi cu tot. Nu ca sibienii s-ar fi inghesuit sa voteze stanga dar cind vad cine candideaza fug cu zece randuri de picioare.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Cine sunt doamnele din prim plan?
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Una din ele nu stiu daca e doamna sau domn. Ma refer la personajul cu sacou rosu. Baba Cloanta care nu stie ca rosu e culoare de bordel si nu se poarta decit la bordel. Nici cind se cinta imnul nu stie ca se sta drept in Romania. Doar in America si masonii tin mina in dreptul inimii.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, trag un ultim semnal de alarma, rugându-va sa opriți meciul altfel, "hotii" de polaci or sa ne fure si speranța de-a crede in România...
Raspunde

As

Acum 7 ani

Cine voteaza cu PSD-ul s-au m-ai bine zis cu penalii ...nu e cu nici un gram m-ai bun ca ei . Haideți sa scăpăm odată pt totdeauna de viermii ăștia . Nu le permiteți sa câștige nici măcar un post de deputat ....ca sa nu m-ai vb de postul de senator ...Boșorogul asta cărunt ...ar fi bine sa meargă in pensie si sa-si vadă de altele ...nu sa ocupe un post de pomana ...oricum nu a făcut nimic pt jud.Sibiu in 3 mandate ... aaaa era sa uit ... cred ca Dl in cauza vrea pensie parlamentara de asta m-ai are nevoie de inca un mandat . Nemernicilor !!!! Ne-ati furat țara 26 de ani si acum iar vreți sa ajungeți in prim plan ?.... No Why !!! ... in 11 dec se va face dreptateeeeeeeee! Ieșiți la votttt nu/i lăsați sa va fure drepturile din nou .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, viermi si unii si alții; penali si ăștia si ăilalți; hoți si ăștia si aia, da' aia prosti-prosti, o "copie" nereușita a ăstora... Aia nici sa se organizeze nu-s in stare, ca sa ne fure mai cu spor... De aceea cred ca a-i vota înseamnă a ma jigni singur! Cine Votează e ca si cum si-ar da el însuși mooie....
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Si ce folos ca vin altii mai penali si mai hamesiti ca el. Ca de exemplu Manuela Catrina si Marin Horatiu. Astia vor fi mai rau decit tot ce ati vazut. Si a venit si penala de Abramburica sa ii lanseze. RUSIBE PENALILOR
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Ba, exact cu „penalii” o sa votez, ca doar nu o sa pun stampila pe moldoveanca si dinozaurii de la PNL sau pe sorosistii de la USR!
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

ai vreo dovada privind USR, ca de restul ne-am lamurit singuri, sau a vorbit creierul tau spalat de massmedia fara sa gandeasca? prezinta o dovada legata de USR si Soros si atunci toata lumea te va asculat si va crede ce sustii pana atunci insa stai jos, 4 ca mai mult nu meriti si asta cu indulgenta... am avut timp suficient 26 de ani sa vedem de ce au fost in stare cei care au condus pana acum. eu zic ca este cazul ca mergem sa alegem oameni care nu au facut politica si nu s-au manjit cu nimic, oameni care s-au saturat sa fie condusi dupa criterii pur politice si a intereselor de partid...
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Cinstit vorbind mulţi dintre " tehnocraţii impuşi / sau nu lui Cioloş s - au dovedit mai curând ucenici netalentaţi decât maeştri ; dar să - i învinovăţeşti de antiromânism pute a vadimismul cel mai jos .V - aţi asumat această poziţie ?
Raspunde

hai la bot

Acum 7 ani

Adunatura de penali, analfabeti, sfertodocti si agramati la... biblioteca.Cine sunt doamnele?Schimbul de generatii al PSD,Demnele urmase ale RAR si ISJ.
Raspunde

e-manuiela

Acum 7 ani

Da OPREAN, unde e OPREAN? Ca la ULBS nu mai e... l-au pensionat si i-au dat diploame.
Raspunde

G. S.

Acum 7 ani

Costica Dumnezeu? E mort. Uitati-l!
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

Indiferent de ce mesaj vor sa transmita, cel mai clar semn ca toti acesti membri de partid, noi sau vechi, au acelasi crez o arata afirmmatia "Cindrea are loc printre noi". Atata timp cat omul e condamnat penal si e curatat (evident din motive de imagine de insasi penalul sef al PSD) iar tu vii si spui ca il sprijini, nu ca execeptie ci ca regula, in grup, ce asteptari poti avea de la acesti actuali si viitori corupti si demagogi?
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Tu nu ai inteles substratul. In Sibiu Cindrea se confunda cu PSD. Daca nu e el , PSD inseamna zero. Cu astia care au venit si se pretind mari candidati e vai si amar. Si in poze sa ii vezi ca ti se face rau. Niste ratati pusi pe capatuiala. Si cine da lectii Manuela Catrina??? Fata lui Catrina????
Raspunde

Sib

Acum 7 ani

Toate laturile varsate de penelisti si sorosisti nu vor putea opri guvernarea PSD.
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Sa ne fereasca Dumnezeu de ei! A venit o penala sa lanseze alti penal. Ma refer la Abramburica Antonescu. Ce dracu cauta aia la Sibiu ca doar candideaza la Bucuresti. Desigur a venit sa o prezinte pe fata cu reportofonul lui Nastase celebra Manuela Catrina fata inspectorului Catrina. Sa vedem acum citi profesori mai voteaza PSD. Nici macar fata de femeie nu are. Dl. sef de campanie sef de campanie nici atit nu stiti ca uritenii nu le voteaza nici dracu. Trebuie sa ai fata de poza ori pe asta daca o vede cineva se sperie
Raspunde

furioasa

Acum 7 ani

Mizerii semeni,mizerii culegi !Cand invatam sa fim civilizati ?Cand lasam electoratul sa -si spuna cuvantul ?
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Ba da furioasa esti Manuel (a) draga. La ce sa isi spuna cuvintul? o sa si-l souna stati fara griji. Va fi vai de voi. Oricum in Sibiu nu se va mai auzi de PSD vreodata.
Raspunde

Bbb

Acum 7 ani

Oricat veti ataca aia nu se va intampla. PSD va creste si in Sibiu ca oamenii s-au saturat de curca de Turcan si de toti sontorogii si sontoroagele de la PSD Sibiu. Ticuta oare esti una din sontoroage?:)) il plangi pe Cindrea? Esti libera sa porti doliu dupa el:))
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Desteptule sau desteapto dute la scoala primara mau fa o data primele patru clase si citeste ce am scris mai sus. Eu nu am dupa cibe plinge si nici dupa cine purta doliu. Eu va explicam doar ca cu o floare nu se face primavara. Sau la voi la PSD poate cu trei chiar. A plecat cica un penal si de la Bucuresti au venit trei.
Raspunde

Stf

Acum 7 ani

Sunteti varza fara Cindrea! Era singurul aducator de voturi si singurul care a facut ceva pentru judet si oras!
Raspunde

ce schimbare !

Acum 7 ani

daaaaa...c-o facut cindrea ptr. Sibiu?ca eu sint sibian si nu stiu nimic !!!!! doar de amalia ....in rest NIMIC ! ASTIA DE LA PSD... nu au facut nimic ptr. Sibiu !nu le mai tot cintati in struna mai platitilor ....adevarat ca nici asa zisa tabara adversa... tot nimic,toti patrioti pina ajung in scaun 4 ani de somn dulce !
Raspunde

MUltE PSD

Acum 7 ani

Cinstea = INFRACTOR Ariton = INFRACTOR PSD = Partidul care a jefuit România
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Oameni buni voi nu intelegeti! Penalii dinainte ca ei dar astia care vin e mai groaznic! Si nu doar din PSD. Vin unii de 10 ori mai hamesiti de afaceri necurate. Pai de ce au vrut sa candideze daca nu sa fure. Credeti ca le pasa de bietul popor roman? NU! Le pasa doar sa isi umple sacii. Macar de Kovesi nu ar dormi sa ii bage unde le e locul. Dupa cum ziceam: Unde esti tu Tepes Doamne !
Raspunde

Nea costel

Acum 7 ani

O gloata de mafioți penali care au furat România din 89 pana azi. Mizează pe voturile oamenilor de la țara si a pensionarilor.
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

Ca au fost de stanga ori de dreapta, au confundat banii cetatenilor cu buzunarul partidului si cel propriu, de la sine inteles.Si acum vin cu schimbari " esentiale" adeca odraslele care traiesc pe aceeasi bani ciorditi de la buget.
Raspunde

Ticuta

Acum 7 ani

Nu vedeti ce ciolanisti sunt! Se sapa intre ei din interior care sa ajunga la ciolan. Au venit asa zisii tineri si noii din partid ca vor si ei o halca. O adunatura de infractori!
Raspunde

antipsd

Acum 7 ani

Horațiu Marin??? Doamne ferește! Să-l vedem pe ăla-n parlament ??? Ne pun șefii să-i spunem "doamna deputat", nevestei agramat-internaționale??? Fugiți măăă!!! L-ați pensionat pe Oprean și o avansați pe aia... Din lac în... alt lac.
Raspunde

Della

Acum 7 ani

Hoti de drumul mare! Marin Horatiu. Manuela Catrina urita uritelor. Capul il are doar sa nu ii ploua in git. Arcas... ziceti voi. Avram Pomicultorul ce va planta... in gradina Casei Poporului
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Nenea" da' tu....te-ai uitat in oglinda?...Urmează 7ani ....'sa-i?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus