Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Igor Dodon anunţă că va propune alegeri parlamentare anticipate în 2017

Igor Dodon anunţă că va propune alegeri parlamentare anticipate în 2017

Candidatul prorus Igor Dodon, câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, a anunţat, luni, la un post de televiziune din Rusia că va propune alegeri parlamentare anticipate anul viitor, potrivit Le Figaro, citat de news.ro

Într-o intervenţie telefonică la postul Russia 24, Dodon a explicat că această iniţiativă vizează îndepartarea actualului guvern pro-european, pentru ca el şi aliaţii săi să îşi poată pune în aplicare proiectele, scrie Le Figaro.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale.

Conform Unimedia, mai sunt de procesat rezultatele din doar două secţii de votare. La acest moment, Igor Dodon are 835.010 voturi, iar Maia Sandu - 761.934 de voturi.

Peste 1,6 milioane de alegători moldoveni s-au prezentat la urne, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Un număr de 133.967 de cetăţeni moldoveni au votat în secţiile din străinătate, unde pe tot parcursul zilei au fost cozi uriaşe, iar cu câteva ore înainte de încheierea procesului electoral multe secţii de votare au epuizat buletinele de vot, sute de oameni nereuşind să voteze.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus