X
paltinis-01

Viața la Păltiniș. Vară, iarnă, vară în mai puțin de două săptămâni

În 9 noiembrie, Păltinișul era sufocat de zăpadă. Tunurile de zăpadă de pe Arena Platoș au început să funcționeze în speranța că sezonul de schi va începe mai devreme de 1 decembrie. Rețelele de socializare s-au umplut de fotografii cu atmosfera de iarnă autentică din stațiunea de lângă Sibiu.

Zece zile mai târziu, zonele cu zăpadă se găsesc cu greu. La Arena Platoș sunt câteva porțiuni acaparate de oameni care se dau cu sacul, folia de protecție folosită pe parbrizul mașinii, cu sănii sau bucăți de plastic rupte de te miri pe unde. ”Am venit că în Sibiu era soare. Lăsăm copilul să se dea puțin pe pârtie, mergem să mâncăm ceva, iar apoi coborâm”, spune un sibian venit la u gură de aer proaspăt. De primăvară.

Sâmbătă după-amiază erau în Sibiu 19 grade, iar în Păltiniș temperatura depășea ușor 10 grade. Numai bine să se mai topească din zăpada rămasă. Puținii turiști de aici se învârt ușor dezorientați. Din mijlocul stațiunii întorc și se opresc la fotografii pe marginea drumului sau la o pensiune pentru masa de prânz. ”Nu prea avem ce face. Am urcat că nu aveam ce face în oraș”, spun un grup de tineri în adidași. Unii se plâng că au tenișii uzi, alții duc dorul mării. ”Cât mai e până la 1 Mai? Că dacă o ținem așa, mergem la Mamaia și facem și o baie”, se aude un suneet de războinic.

Planul celor de la Arena Platoș era că dacă va ninge, sau dacă temperatura scădea sub minus 5 grade Celsius, ca să poată porni tunurile de zăpadă, sezonul de schi se deschidea oficial la 1 decembrie.

imag0030 imag0027 imag0026

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  costin

  Paltinis, locul unde nu gasesti un wc public cat de cat acceptabil! Adevarate bombe in paltinis; deasemenea locul unde risti sa te imbolnavesti de te miri ce dupa o masa la restaurant!
  Din pacate asta-i nivelul turismului sibian! Un kkt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact