Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete

Programul Rabla va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete

Programul Rabla Clasic 2016 a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice, iar termenul de înscriere şi de depunere a dosarelor a fost prelungit până la data de 10 decembrie 2016, au anunţat, luni, reprezentanţi ai Ministerul Mediului, aceasta fiind a treia suplimentare a programului din 2016, scrie news.ro

„Această nouă suplimentare, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, confirmă succesul istoric pe care l-a înregistrat, anul acesta, programul RABLA. Cumulând bugetul iniţial al Programului şi suplimentările din iulie şi octombrie, ne aşteptăm să depăşim 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului. Interesul faţă de programul Rabla continuă să fie foarte ridicat şi mă bucur că am reuşit să identificăm resursele pentru a înlocui şi mai multe maşini vechi cu autovehicule noi, mai puţin poluante”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Notele de înscriere vor putea fi introduse de către producătorii validaţi începând cu data de 23 noiembrie, ora 12.00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai începând cu data de 9 decembrie 2016, potrivit ministerului.

Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la data emiterii, însă fără a se depăşi data de 15 decembrie 2016, aceasta fiind şi data-limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul programului.

Data până la care proprietarii, persoane fizice sau juridice, se pot înscrie la producători a fost prelungită până la 10 decembrie 2016.

În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilităţii contractelor de finanţare nerambursabilă încheiate de către producătorii validaţi cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

Producătorii validaţi care vor să beneficieze de prelungirea valabilităţii contractelor pentru finanţare nerambursabilă până la 31 martie 2017 şi depunerea ultimei cereri de tragere în 15 decembrie 2016 pot merge la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru semnarea actelor adiţionale, începând cu 21 noiembrie 2016, transmit reprezentanţi ai ministerului Mediului.

Aceasta este a treia suplimentare a Programului Rabla Clasic, după cele din iulie (4000 de tichete electronice) şi octombrie (aproximativ 2000 de tichete).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, sa fie clar, pentru toată lumea, pe "noi" ca si comunitate nu ne interesează "programul" decât in măsura in care putem beneficia de subvențiile respective, pentru a importa alte "troci" pe care apoi sa le înmatriculam in Bulgaria....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus