Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sibiul e pe locul doi în România, după Capitală, la numărul de locuri de muncă vacante

Sibiul e pe locul doi în România, după Capitală, la numărul de locuri de muncă vacante

În această săptămână, la nivel național există 19.458 locuri de muncă vacante, dintre care peste 1800 sunt numai în județul Sibiu.

Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 19.458 locuri de muncă, în data de 22 noiembrie 2016.

Situația locurilor de muncă vacante, în fiecare județ: București — 3.840, Sibiu — 1.803, Ilfov — 1.194, Arad — 1.173, Prahova — 1.084, Argeș — 970, Dolj — 841, Timiș — 809, Brașov — 657, Iași — 571, Satu Mare — 533, Vâlcea — 510, Alba — 470 și Hunedoara — 436.

La polul opus se află Teleorman — 102, Ialomița — 96, Giurgiu — 89, Botoșani — 84, Vrancea — 76, Caraș-Severin — 75, Sălaj — 42, Suceava — 39, Mehedinți — 29, Bacău — 27.

La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.418), agent de securitate (1.129), muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.048), confecționer-asamblor articole din textile (1.001), lucrător comercial (915), manipulant mărfuri (762), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (475), ambalator manual (458), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (457), femeie de serviciu (450).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro. Oferta locurilor de muncă se actualizează în timp real și poate fi vizualizată pe site-ul www.card-profesional.ro.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Cucurigu

Acum 7 ani

Ar fi drăguț dacă am avea la dispoziție și o bază de date online actualizată odată la câteva zile (măcar), în timp real, a situației locurilor de muncă vacante cu menționarea firmei, locației, angajatorului, programului de lucru, fișei postului și de ce nu, al salariului. Împărțită pe regiuni geografice, localități, orașe, municipii, comune.... Ai știi exact unde să aplici, ai respecta timpul oamenilor, ai ușura procesul de căutare, găsire și trimitere al CV-urilor. Timp câștigat = +valoare. Pentru că, să fim sinceri transparența nu duce decât la mai multă corectitudine, protejarea angajatului (foarte necesară la noi - majoritatea știu despre ce vorbesc ;) ), protejarea angajatorului. Și astfel se prețuiește timpul angajaților și angajatorilor. Mai nou, unii îți spun direct salariul și beneficiile pentru că știu că majoritatea asta caută. N-are rost să ne ascundem după motive false gen, „vreau sa aduc valoare, vreau să învăț, vreau să exersez limba sau cine știe ce abilități....” Bulshit. Vrem bani și tot ce încercăm e să valorificăm cunoștiințele, abilitățiile, încercând să nu ne mai simțim umiliți de orice smecher de doi bani care ocolește legi și mituiește în stânga și-n dreapta, care face numai măgării și își permite vacanțe, aroganțe, „bemveu”, ieșiri...etc... Și omul de rând, corect, n-are siguranță fizică, economică... trăiește umilit pe un salariu de rahat, nu-și permite mare brânză, mai e și luat la perpulis și i se pun bețe în roate din toate direcțiile... Nu e normal așa. Vrem și noi să facem lucruri cu pasiune, cu drag, să ne străduim să aducem valoare. Dar sentimentul ăsta (frumosul) nu prea există până nu sunt indeplinite nevoile de bază care sunt prioritare (Piramida lui Maslow). Omul e încă instinctual. Nu prea are timp de lucruri deștepte când prioritizează nevoi primare... Și așa tindem să ne transformăm în niște zombi închiși în cutii mentale înguste...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, numa' sa-ndrazneasca cineva sa ma contrazică cand afirm ca sibienilor le "place" munca !Ca la "cane" lantu'...
Raspunde

sighian

Acum 7 ani

Mars in oltenia-ti natala ,fraiere!
Raspunde

Der kuli

Acum 7 ani

Daca atat ai inteles, atunci imi confirmi ce banuiam legat de tine,esti un baiat care isi doreste sa fie facut fetita la fiecare postare... Strangi bani pt schimbare de sex, nu -I asa?
Raspunde

RE ardelean 100%

Acum 7 ani

e-manuela esti o proasta sau un prost care a venit in sibiu pt a reusi sa faca bani de cadouri oltenilor puturosi de acasă Bafta suge----te
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, venind din partea ta, nu pot s-o iau decât ca un compliment...
Raspunde

m

Acum 7 ani

Nu, e-manuela e masochista, ii place sa fie facuta troaca de porci de toata lumea
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, tot asa cum tie-ti place sa fii "facut" bou...de balta cumva? Ah nenea, si ce "m-ai enervat"....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus