Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Săptămâna viitoare se deschide traficul pe porțiunea modernizată de pe Valea Oltului

Săptămâna viitoare se deschide traficul pe porțiunea modernizată de pe Valea Oltului

Prefectul județului Sibiu, Cristian Roman, a declarat miercuri că începând de săptămâna viitoare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va da în circulație porțiune de drum de pe Valea Oltului modernizată, între Lazaret și Boița.

”Va fi o bucată de drum foarte utilă, știm cu toții cât de aglomerată este Valea Oltului. Noul drum consolidat va oferi posibilitatea de a decongestiona traficul când apar acele coloane interminabile de TIR-uri”, a declarat prefectul județului Sibiu, Cristian Roman.
În total au fost consolidați și lărgiți aproximativ 7 kilometri de drum național. Contractul de reabilitare și lărgire a DN7 a fost semnat în iunie 2012 și are valoarea de 50,89 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea se face din fonduri externe rambursabile BEI și ale Guvernului României. Lucrările au început în luna iulie 2014.

În paralel, în această perioadă este în curs de elaborare studiul de fezabilitatea pentru lărgirea a încă cinci kilometri din DN7, între Boița și Veștem.

Conform reprezentanților companiei, traficul ar urma să se desfășoare între Boița și Veștem pe patru benzi de circulație pe o lungime de aproximativ trei kilometri și pe trei benzi pe o lungime de aproximativ doi kilometri.

Lucrările pe acest tronson ar urma să înceapă anul viitor.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Silviu

Acum 7 ani

Daca pentru 7 km de largit drumul au fost necesari mai bine de 2 ani de lucrari (4 de la semnarea contractului), atunci calculati voi cand o sa fie gata autostrada Pitesti-Sibiu...
Raspunde

faust

Acum 7 ani

In decembrie revine PSD la butoane si evident ca vor uita de Sibiu Pitesti, vor reincerca sa modifice coridorul IV prin Brasov, cum au facut de fiecare data cat au fost la guvernare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus