Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Alegerile locale au costat 11 milioane de euro. Curtea de Conturi verifică partidele

Alegerile locale au costat 11 milioane de euro. Curtea de Conturi verifică partidele

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat astăzi, în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului, că în total, cheltuielile din campania pentru alegerile locale au costat 11 milioane de euro, dar că decontul se va face efectiv doar după o reverificare  a Curții de Conturi a felului în care au fost cheltuiți banii de către competitorii electorali. ”Sumele validate spre a fi rambursate competitorilor electorali vor putea fi făcute publice după finalizarea Curții de Conturi”, se arată în răspunsul primit de AEP.

Din totalul de 49,785 milioane lei, bani ceruți spre decontare, cea mai mare sumă a fost cheltuită, la nivel național, de către PNL – 18,353 milioane. PSD a solicitat 14,63 milioane, ALDE – 5,504 milioane, PMP – 3,726 milioane, UDMR – 1,810 milioane lei.

Forumul Democrat al Germanilor din România (FGDR) a solicitat AEP deconturi în urma campaniei pentru alegerile locale în sumă de 259.398 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Pastorel Abagiu

Acum 7 ani

Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie? Tara mea frumoasa, tara mea de dor; Sa scapi de lichele, sa scapi de hotie, La prezentul-ti sumbru, mare viitor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus