Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Directorii Spitalului județean, Muzeului Brukenthal și Colegului ”Andrei Șaguna” distinși cu ”Crucea șaguniană”

Directorii Spitalului județean, Muzeului Brukenthal și Colegului ”Andrei Șaguna” distinși cu ”Crucea șaguniană”

ÎPS Laurențiu Streza a oferit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului mai multor oficialități locale și din țară, cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Distincțiile au fost acordate miercuri, 30 noiembrie, la finalul slujbei ținută cu ocazia sărbătoririi ”ocrotitorului locașului de cult și al întregului Ardeal, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna”, după cum informează site-ul Mitropoliei Ardealului.

Primele astfel de distincții au fost oferite de mitropolitul Ardealului unor ierarhi din Bulgaria, precum și decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, și președintelui filialei clujene a Academiei Române, acad. Emil Burzo. ”Crucea șaguniană” a fost oferită și rectorului Universității „1 decembrie 1918” din Alba Iulia, prof. univ. dr. Valer Daniel Breaz.

Oficialitățile din Sibiu cărora le-a fost oferită cea mai înaltă distincție mitropolitană sibiană sunt directorul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, prof. univ. dr. Sabin Luca, managerul Spitalului Județean Sibiu, dr. Vasile Spinean și directorul Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, prof. Rodica Țălnariu. În fine, aceeași distincție a fost oferită și directorului Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, prof. Dorel Agache.

Până în prezent, ”Crucea șaguniană” a mai fost oferită de ÎPS Laurențiu Streza unor nume precum deputatul Raluca Turcan, fostul primar al Șelimbărului, Daniel Maricuța, sau oamenilor de afaceri Ilie Carabulea și Gigi Becali.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

cititor 13

Acum 7 ani

fara cuvinte.......cine stie......stie
Raspunde

elena udrea

Acum 7 ani

daca e adevarat - vin si eu
Raspunde

observator

Acum 7 ani

Cum? Chiriac nimic, nimic? Dupa recitaluri si pupatkurmitropolyt?
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Saracu' Saguna... Daca ar sti...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Ia te uită! Dl. Himcinschi e decan la Teologie la Alba! Ce mai faci, Simona?
Raspunde

oooo

Acum 7 ani

Gesturi politice , atat!
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 7 ani

Ce onoare sa fii in "acelasi club" cu puscariasi ca Becali, Maricuta si Carabulea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus