Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ministrul pentru românii de pretutindeni: Există o dorință de reîntoarcere în țară, dar cei care vor cu adevărat sunt puțini

Ministrul pentru românii de pretutindeni: Există o dorință de reîntoarcere în țară, dar cei care vor cu adevărat sunt puțini

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, luni, că studiile indică "în proporție foarte mare" o dorință "latentă" a românilor din străinătate de a reveni acasă, precizând însă că ponderea celor care sunt hotărâți cu adevărat să facă acest pas este mică.

"Da, sondajele, studiile realizate indică o dorință latentă de reîntoarcere în proporție foarte mare, dar proporția celor care doresc efectiv să revină, care sunt hotărâți să facă pasul către reîntoarcere, este mică. Avem undeva estimat în jur de 5% — 7% din cei întrebați își pun cu adevărat această problemă, sunt pregătiți cu adevărat să facă acest pas", a afirmat Ligor, în cadrul acțiunii "De vorbă cu ministrul tău", o inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC).
Ea a arătat că Departamentul Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni dorește să simplifice "pe cât se poate" reîntoarcerea celor plecați peste hotare și în acest sens adună toate informațiile necesare într-un ghid.
"Acesta nu aduce informație nouă, dar o grupează pentru prima dată într-un singur loc cu link-uri către alte surse de informații", a spus Maria Ligor, citată de Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus