Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Decembrie, luna pungilor: copiii din Șura Mare primesc 1,65 kg de dulciuri fiecare

Decembrie, luna pungilor: copiii din Șura Mare primesc 1,65 kg de dulciuri fiecare

Primarii din Sibiu se îmbracă în Moș Crăciun și anul acesta. Mii de cadouri urmează a fi cumpărate din bugetele locale pentru a fi oferite copiilor înainte de Crăciun.

La Avrig, Primăria intenționează să împartă 1.606 pungi de cadouri pentru toți elevii școlilor de pe raza localității. Primăria nu a stabilit din ce să fie formate aceste pungi, dar a impus un preț maxim de 20,83 de lei, fără TVA pentru fiecare astfel de pachet (25 de lei, cu tot cu TVA). Achiziția acestor pungi de cadouri este programată pentru ziua de 13 decembrie, când ofertanții sunt așteptați la sediul Primăriei cu mostre ale produselor pe care le au de vânzare. Valoarea estimată a cadourilor de Crăciun cumpărate de Primăria Avrig este de 33.500 de lei, fără TVA. Criteriul de adjudecare al licitației este ”raportul calitate/cantitate/preț”.

Șura Mare: cinci kilograme de dulciuri și fructe

La Șura Mare, primăria achiziționează pachete de cadouri pentru școlari și preșcolari, în cadrul unei proceduri de achiziție publică pentru care a alocat 27.500 de lei, fără TVA. Cei din Șura Mare au și indicat în mod concret ce ar trebui să conțină respectivele pachete de cadouri: mai bine de 1,65 kilograme de dulciuri și 3,5 kilograme de fructe. Printre dulciuri sunt enumerate batoane de Twix sau Kinder Bueno, praline Primoline sau o ciocolată Rom, dar nu oricare, ci ”sandviș cel rotund” de 60 g. Referitor la fructe, cei din Șura Mare insistă ca între cele 3,5 kg să se regăsească minim două banane, două portocale și două fructe de kiwi. Licitația pentru toate aceste cadouri este programată în cursul zilei de joi.

”Pachetul cadou va conține următoarele: 1 buc pungă cadou, 1 buc baton Twix 50g, 1 buc Sugus vitamina C 200g, 1 buc bomboane pom 189g, 1 buc 7 Day croissant max cacao 85g, 1 buc Snack loto classic 80g, 1 buc Kinder Bueno, 1 buc Gud arahide sarate 100g, 1 biscuit Leibniz 100 g, 1buc napolitată Alfers 180g, 1 buc Haribo Goldbare 100g, 1 buc moș ciocolată 60 g, 1 buc Knoppers 25g, 1 buc Lindt ciocolată cu lapte 100g, 1 set Kinder Choco, 1 buc Heidi grand alune cu lapte 100g, 1 buc Toffifee 125g, 1 buc Rom sandviș cel rotund 60g, 1 buc praline Primoline 103g, 3,5kg fructe - minim 2 banane, 2 portocale, 2 kiwi”, documentația de atribuire pentru achiziția de cadouri în Șura Mare
Copșa Mică. Pentru bunici

Nu doar cei mici primesc, însă, cadouri la final de an, din partea aleșilor locali. Astfel, la Copșa Mică din banii Primăriei au fost cumpărate pungi cu diferite cadouri, pentru 95 de persoane în vârstă. Fiecare astfel de pungă valorează 38,5 lei (fără TVA), achiziția fiind realizată de la SC Omega SRL, din Axente Sever.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, este minunat cand putem sa-i creștem prosti de mici!...Ca-n totdeauna, la romani primează cantitatea!
Raspunde

...

Acum 7 ani

S.C. Omega nu e firma familiei primarului Tudor Mihalache? Vedeți cum se fac lucrurile astea?
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Asa, invatati copiii de mici cu ciocolati si snacks-uri. Ca adulti o sa devina grasi, pufosi si bolnavi ...
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

NU ESTE BUNA ACESTA STIRE INAINTE DE ALEGERI! poate fi interpretata ca spaga electorala .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus