X
gara

Noul mers al trenurilor: Sibiu-București în 5 ore și jumătate, Sibiu-Cluj în 3 ore și 6 minute, Sibiu-Rm. Vâlcea 2 ore și 23 de minute

CFR introduce începând cu data de 11 decembrie noul mers al trenurilor, despre care conducerea companiei spune că devine mai competitiv scurtând semnificativ timpii de circulație. Scopul CFR este ca mersul cu trenul să devină o alternativă demnă de luat în seamă pentru mersul cu mașina sau cu autocarul.

Spre deosebire de alți ani, noul mers al trenurilor a fost gândit la presiunile Autorității de Reformă Feroviară, un nou organism înființat recent ca recomandare în urma MasterPlanului în Transporturi.

”Pot sa vin cu trei elemente de noutate pe trei destinații intens solicitate: București-Cluj, București-Suceava și București-Iași. Timpii de parcurs au fost diminuați prin mici lucrări la calea ferată care au eliminat restricțiile de viteza, dar și prin reducerea timpilor de staționare din stații și prin eliminarea unor opriri care nu erau opriri comerciale”, a declarat Robert Dobre, președintele Autorității de Reformă Feroviară pentru HotNews.ro.

Economia de timp a fost realizată și pe alte trasee din țară.

“Mai sunt și alte reduceri de timpi. Sunt strâns legate de calitatea căii ferate și pe măsură ce avansează lucrările de reabilitare și modernizare a coridoarelor feroviare vom vorbi și mai mult de reduceri semnificative. Cel mai bun exemplu rămâne în continuare București – Constanța care se va parcurge în mai puțin de două ore. După finalizarea lucrărilor la podurile Dunărene și în două stații pe parcurs, timpul va fi redus la o oră și 45 de minute”, a mai explicat Robert Dobre pentru sursa citată.

Cât privește Sibiul, o simulare a unei călătorii pentru săptămâna viitoare pe ruta Sibiu-București indică un timp minim de 5 ore și 28 de minute până în Gara de Nord, cu plecare din gara sibiană la ora 10:32. Prețul unui bilet este de 68 de lei. Pe parcursul unei zile obișnuite există mai mult de zece legături cu Capitala, însă unele implică transferul în diferite gări și timpul călătoriei poate crește și până la opt ore.

gara sibiu

O altă simulare pe ruta Sibiu – Cluj-Napoca indică un timp minim de 3 ore și 6 minute, la prețul de 43 de lei. Pe ruta Sibiu-Râmnicu-Vâlcea, cea mai rapidă călătorie este de 2 ore și 23 de minute, un bilet având prețul de 28 de lei. Din acest punct de vedere transportul devine foarte apropiat de cel cu autocarul, mai ales în condițiile traficului de pe Valea Oltului.

Nu în ultimul rând, cel mai scurt timp de transport pe ruta Sibiu-Brașov va fi din 11 decembrie de 2 ore și 44 de minute, la prețul de 41 de lei.

Important de menționat este și faptul că tot din 11 decembrie CFR introduce Trenurile Zăpezii. ”Trenurile Zăpezii circulă  din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de weekend  biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Brașov și retur) au reduceri între 31% și 56%. În plus, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017, biletele valabile la  Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Detalii despre noul mers al trenurilor găsiți aici. Detalii despre bilete și timpii de călători pe diferite rute găsiți aici.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cititor

  Ce vad astia competitiv in: mai putin de 300 km facuti in 5:30 ore ??? + intarzierile care ajung la zeci de minute (80 min. cel mai mult, constatat de mine) ….
  Cat despre vagoanele vai de capul lor chiar si la cls. 1 sau jegul din “toalete” ce sa mai zic …
  Sunt penibili. Pe anumite tronsoane viteza de deplasare este 5-10 kmh.
  Oricum, cel mai mic timp Sibiu – Bucuresti tot cam atat era si pana acum, deci nu sunt modificari.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tu es stultior quam asinus

  Piatra Neamt destinatie montana ??? Pentru o telegondola ??? No comment !
  Degraba Carta e destinatie montana.de acolo urci la Balea.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  …Sibiu pl. 6.18-Cluj sos.10.20 adica 4 ore!!! Sibiu pl.16.03-Timisoara sos.23.10 adica peste 7 ore pentru vreo 360 km!!! Sibiu pl.6.50-Craiova sos.11.15 adica 4 ore si 25 min. pentru 250km!!!! Uitati de CFR si folositi altceva…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  ….sa nu mai vorbim de intarzierile zilnice, de mizeria din gari si trenuri, de lipsa serviciilor din trenurile IR [O GUSTARE; O CAFEA; UN ZIAR SAU REVISTA; nu mai vorbim de internet ca e ceva SF]

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @Siby

  De fapt Trenul poate fi folosit in scop turistic ca o mocanita (linii neelectrificate/nedublate/neintretinute)! Din Sibiu sunt legaturi in toate directiile.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anamaria

  De condiții nu mai vorbim. Aseară am ajuns de la București la Sibiu in 5 ore și vreo 15 minute la clasa 1, care numai clasa 1 nu arată. Gări urâte, trenuri neintretinute, personal de toată jena. Ar fi timpul să ne uităm și la detalii dragilor, nu numai la suprafață (timpul).

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact