X
junii sibiului

Junii Sibiului au dansat pentru prima dată în statul Qatar

Chiar dacă Ziua Națională a României este pe 1 decembrie, pentru Junii Sibiului, sărbătoarea s-a prelungit. Pe 8 decembrie, membrii ansamblului au fost, pentru prima dată, invitați în statul Quatar. Acolo, au fost primiți într-un cadru oficial de către Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, iar o zi mai târziu au prezentat un spectacol la Centrul Cultural Katara.

Excelența sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, le-a mulțumit artiștilor pentru acceptul de a oferi un spectacol de excepție la Doha, iar Silvia Macrea, manager și coregraf al ansamblului, le-a dăruit oficialilor români materiale de promovare, inclusiv monografia care ilustrează parcursul artistic de peste șapte decenii al „Junilor Sibiului”.

Pentru comunitatea diplomatică și pentru românii din această țară, Silvia Macrea a conceput o reprezentație unică, în care vechile obiceiurile se îmbină cu dansuri și cântece tradiționale din Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și Moldova.

„Este primul nostru spectacol în acest stat, iar invitaţia primită din partea Ambasadei României la Doha şi a Institutului Cultural Român ne onorează. Programul special pregătit pentru acest eveniment propune o incursiune muzical-coregrafică pe tot cuprinsul ţării: vom bucura inimile românilor cu dansuri tradiţionale din Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi Moldova, îi vom invita să îşi reamintească vechi obiceiuri precum Capra şi Ursul, Tânjaua, Împodobitul bradului de nuntă, Govia, dar şi cele mai cunoscute cântece din repertoriul tradiţional românesc, în interpretarea solistului Ovidiu Homorodean”, spune Silvia Macrea, coregraful Ansamblului şi managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Spectacolul ce a avut loc ieri a fost găzduit de Drama Theatre, edificiu din cadrul Centrului Cultural Katara. Arhitectura sălii principale din Drama Theatre este inspirată de cea a clădirilor tradiționale din Doha și creează, totodată, sentimentul unei experiențe în aer liber prin designul plafonului ce reproduce cerul înstelat.

Foto arhiva

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  m

  Da, nu suntem idioti, stim ca e tara, nu trebuie specificat “statul”.
  Si oricine (cu exceptii, se pare), stie ca e Qatar, nu Quatar.
  Ca Qatar Airlines, de pe tricourile Barcelonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact