Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

A chemat poliția după ce nu a fost lăsată să voteze

A chemat poliția după ce nu a fost lăsată să voteze

O tânără din București nu a fost lăsată să voteze la secția 59 de la Școala Gimnazială nr. 59, din cartierul Valea Aurie, deși avea viză de flotant în municipiul Sibiu. A votat, în cele din urmă, la o altă secție, unde nimeni nu a avut nimic de obiectat.

Bucureșteanca s-a dus, totuși, la Biroul Electoral Județean, unde a vrut să facă o sesizare. ”Au zis că dacă tot am votat, să nu mai facem atâta scandal. Și gata”, a declarat prietenul celei care a vrut să voteze. Au făcut, în cele din urmă, sesizare la poliție, prin numărul de urgență 112, pentru a-i face pe cei de la secția 25 să înțeleagă care sunt regulile votului la alegerile parlamentare.

Președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Dumitru Șomandră, a declarat că știe de caz și că a sunat la secția respectivă, pentru ca reprezentanții de acolo să cunoască, pe viitor, această prevedere. ”Cei care au domiciliul sau reședința într-o localitate din județul Sibiu pot vota în orice altă localitate, pe liste suplimentare. Tot pe liste suplimentare votează și cei care au viză de flotant valabilă. Ei votează pe liste suplimentare, în orice secție de votare din circumscripția electorală unde au adresa din viza de flotant”, a explicat Dumitru Șomandră.

La nivel național au fost înregistrate mai multe cazuri în care cetățenilor cu viză de flotant nu li s-a permis să voteze sau li s-a permis doar după ce au sunat la Birourile electorale județene.

Votul este permis la alegerile parlamentare și cetățenilor care au viză de flotant sau care votează în altă localitate unde au domiciliul, dar pe raza aceluiași județ. În acest caz, votul se face pe liste suplimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, cred ca le era teama ca femeia ar putea întoarce scorul in favoarea PNL-ului sau mai rau a USR-ului....
Raspunde

baba

Acum 7 ani

e-manuela la Sibiu a castigat alegerile PNL .Deci ei sunt vinovati ce s-a intamplat . Nu poti da vina pe altii pentru ce nu au facut .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, alt motiv de bucurie: Uca noasta' ne va reprezenta in noul Parlament....Cu onestitate...Cum a facut-o si pana acum....
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

A fost vb de sectia de votare nr 59 din cadrul scolii 25 din Valea aurie. Tanara este din Prahova si i s-a refuzat dreptul la vot in aceasta sectie. Dupa ce a votat la sectia de votare de la liceul Octavian Goga ne-am intors la sectia de la scoala 25 si i-am informat pe cei din aceasta sectie ca se poate vota pe baza vizei de flotant. Ni s-a raspuns ca am votat pe responsabilitatea presedintelui comisei de la Goga. Ne-au aratat o brosura in care era precizat ca trebuie intocmita o cerere inainte cu 30 de zile ptr a putea vota. Brosura respectiva a fost folosita drept document ptr a-i alunga pe cei cu viza de flotant din aceasta sectie de votare pana la ora 18 00 ,cand dupa ce am sesizat Biroul electoral judetean si Politia si am ajuns treia oara in sectia 59 ni s-a comunicat ca se poate vota in aceasta sectia si cu viza de flotant. Ma intreb cate persoane nu au reusit sa votetze azi din cauza acestei proate informari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus