Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Concertul de Crăciun Johann Strauss Ensemble, sold-out. Evenimentul va fi transmis în Piața Mare

Concertul de Crăciun Johann Strauss Ensemble, sold-out. Evenimentul va fi transmis în Piața Mare

La fel ca în fiecare an, și de acest Crăciun biletele pentru concertul celor de la Johann Strauss Ensemble din Viena s-au epuizat cu două săptămâni înainte. Concertul va fi transmis în direct și în Piața Mare a Sibiului, sâmbătă, 17 decembrie.

Transmisia în direct va fi realizată cu ajutorul unui ecran de mare dimensiuni, care va fi amplasat în cadrul Târgului de Crăciun din Piața Mare a Sibiului. ”Din ce am văzut în anii anteriori Târgul de Crăciun din Sibiu este la fel ca cel din Viena, dacă nu chiar mai atractiv pentru că nu este supraaglomerat”, spune Russell McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble, despre locul în care va fi transmis concertul susținut pe scena din Sibiu. McGregor spune că atât el, cât și orchestra pe care o conduce au amintiri plăcute despre fosta Capitală culturală europeană. Iar în cadrul concertului din acest an vor fi incluse compoziții care sunt noi inclusiv pentru muzicienii din orchestră. ”Țin minte concertul cu patinatorii pe gheață din cortul din 2007, când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, o experiență unică pentru noi să vedem patinatorii dansând pe muzica noastră. Iarăși, îmi aduc aminte cu plăcere concertul în care am avut alături de noi pe scenă un tânăr violonist sau cel în care am cântat împreună cu corul bisericii. Vedeți, e întotdeauna o plăcere să venim la Sibiu pentru că tot timpul există surprize plăcute”, mai spune McGregor.

russel-iohannn-strauss-1

Johann Strauss Ensemble sunt ultra-cunoscuți pentru repertoriul care acoperă vaste părți din operele compozitorilor romantici, baroci și așa mai departe. Iar numai cine nu a participat la un astfel de concert nu își poate închipui fiorul dulce-amețitor al momentelor în care Johann Strauss fiul este urmat, în timpul concertelor, de ”O, ce veste minunată!”. Concertul va avea loc la Sala Thalia în ziua de sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19:00.

Concertul de Crăciun susținut de Johann Strauss Ensemble este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu. Concertul este un eveniment cofinanțat și de  Consiliul Județean Sibiu.

Partenerul principal și de tradiție al acestui concert este Fundația Con-A, evenimentul fiind recomandat de ziarul Turnul Sfatului.

Sponsori sunt Therme București, Zacaria Group, Clinic Ofta Total, dulciurile Feleacul, Tondach, BRD Groupe Societe Generale și Soma.

Parteneri sunt Magic FM, restaurantul Pardon, Plastic Pro, Print Atu, florăria Tulipa și hotelul Ibis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

serenada williamsonova

Acum 7 ani

Din ce am văzut în anii anteriori Târgul de Crăciun din Sibiu este la fel ca cel din Viena, dacă nu chiar mai atractiv pentru că nu este supraaglomerat”, spune Russell McGregor. Frumos dar nene Russelle mergi intr-o seara de sfarsit de saptamana, poate iti schimbi parerea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus