Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

“Frumoasa și Bestia” pentru 100 de copii cu dizabilități, la Teatrul Gong

“Frumoasa și Bestia” pentru 100 de copii cu dizabilități, la Teatrul Gong

Piesa de teatru “Frumoasa şi Bestia” va avea astăzi spectatori speciali. 100 de copii cu dizabilități din comunitatea sibiană se vor bucura, începând cu ora 15, de reprezentația pusă în scenă de actorii Teatrului Gong, special pentru ei. Evenimentul marchează, cu întârziere, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități,  sărbătorită la nivel mondial pe 3 decembrie.

De cadoul oferit de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, în colaborare cu conducerea Teatrului "Gong" şi Organizaţia EMMA şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, se vor bucura copiii din diferite centre, precum "Prichindelul", “Speranța” din Mediaș, sau Turnul Roșu. În plus, vor participa și copii aflați în plasament.

Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a ONU drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, iar perioada 1983-1992 a fost declarată Decadă pentru persoanele cu dizabilităţi. În 1992 , Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze, pe data de 3 decembrie, Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate.

Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

"Ziua de 3 decembrie este prilejul prin care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile şi aptitudinile, serviciile pe care trebuie să le dezvolte", a declarat Laura Camelia Vîlsan, director general al DGASPC Sibiu.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus