Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

USR: Suntem al treilea partid în Sibiu

USR: Suntem al treilea partid în Sibiu

Faptul că USR a primit 22% din voturile din municipiul Sibiu și 14% din cele exprimate în județ la alegerile parlamentare îi determină pe liderii filialei locale a USR să anunțe că doresc să se implice și în politica locală.

”Suntem al treilea partid din Sibiu. Ceea ce este o performanță, având în vedere că USR s-a înființat la Sibiu în urmă cu trei luni și că noi, acum șase luni, nici nu ne cunoșteam în actuala formulă. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au acordat încrederea lor”, declară Raluca Amariei, președintele USR Sibiu. Potrivit ei, în următorii ani organizația sibiană va fi atentă la proiectele demarate de autoritățile locale, în vederea participării la alegerile locale de peste patru ani.

Doi parlamentari

În urma scrutinului de duminică, județul Sibiu va fi reprezentat de doi parlamentari din partea USR: Traian Belei, la Senat, și Dan Barna, în Camera Deputaților. Cei doi viitori parlamentari spun că sunt pregătiți pentru opoziție. ”Pentru USR opoziția este o ofertă mai consistentă, în vederea consolidării partidului. Și din opoziție se pot transmite mesaje clare și nu ne propunem să facem o opoziție meschină, în care să votăm «împotrivă» la orice proiect, doar pentru că suntem din opoziție. Nu vom face alianțe, deoarece actuala clasă politică este una «epuizată». Suntem conștienți că așteptările sunt mari”, arată Dan Barna, văzut drept una din principalele voci din cadrul USR la nivel național.

barna-belei-usr-5

Acesta consideră că cele 22 de procente obținute de USR în municipiul Sibiu se datorează gradului de educație mai ridicat. ”În Sibiu, populația a dovedit că se gândește la viitor, la educație și nu la statutul de asistat social”, a completat Barna. Atât el, cât și Traian Belei, au arătat că principala preocupare în acest mandat va fi educația. ”6% din PIB pentru Educație este obiectivul USR”, a spus Barna. El a amintit de exemplul generației de intelectuali din perioada interbelică, a cărei apariție a fost precedată de investițiile într-o rețea școlară inclusiv în mediul rural, inițiate cu 20 de ani mai devreme de către Spiru Haret.

barna-usr-9

 

Alegeri interne în ianuarie

Considerată a doua cea mai bună filială locală a USR, pe baza votului de la alegerile parlamentare organizate duminică, organizația sibiană își va consolida structura în cursul anului viitor. În ianuarie sunt programate alegeri în cadrul organizației județene. Care numără, în prezent, 42 de membri. Niciunul dintre cei doi viitori parlamentari nu și-a anunțat, deocamdată, intenția de a candida pentru funcția de președinte al organizației județene, ocupată interimar de Raluca Amariei. ”Ea s-a dovedit un excelent manager”, a apreciat Dan Barna. Ulterior alegerilor de la nivel județean, useriștii intenționează să înființeze o filială și în Mediaș. ”Vom fi foarte atenți cu acceptarea de noi membri”, a fost avertismentul conducerii actuale a USR.

Raluca Turcan este ”cool”

Întrebat cum comentează desemnarea deputatului liberal de Sibiu, Raluca Turcan, pentru interimatul PNL, Dan Barna a apreciat că acest lucru va impulsiona organizația locală a USR, pentru a deveni și mai competitivă. ”Se pare că pentru liberalii din Sibiu a mai rămas puțină apă în vază. Mie mi se pare foarte «cool» dacă Raluca Turcan va deveni președintele PNL. Va fi un «challenge» mai bun pentru noi”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Mihăiță Conservă

Acum 7 ani

Bravo domnilor. Mult succes
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ce zici de opinia "tehnocratului" Dan Bârna vis-a-vis de numirea Ucii? Eu cred ca "specialistului" nu-i stau bine ochii in.... pantaloni. Ia sa vezi, cand o sa dea iama printre orataniile din Parlament!...Atunci sa vezi "expertiza" in domeniu....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

In caz ca nu stiati, eu sunt angajata in redactie ca sa cresc engagementul pe site. Va plac, nu ?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

...dupa cum t-am zas nghicuto, cu marie grija sa n-o răniesti pi adivarata e-manuela....Tu da, sosia ei poate ești angajata de catre redacție. Oricum putina originalitate nu-ti strica nici tie nici ălora ...
Raspunde

Gruia

Acum 7 ani

Sa corectam de la 22% la 7.6% din totalul de votanti sibieni. E bine, e si numarul corect al celor "mai educati" dupa cum bine zici, baiete, nu insa ca Marin sau ca mine care Am vrut să mă schimb pe unul mai bun, L-am căutat cu lumânarea, Înalt ca bradul, curat ca floarea, Şi care noaptea să doarmă tun. Ce, cu mândrie, să-şi zică: unul Ca mine-n lume nu mai există. Frumos, cu educaţie ateistă, Poţi să îl cauţi să tragi cu tunul. Ce bine! Ce bine! Ce bine! Şi, pe de altă parte, vai ce păcat! Nimeni n-a vrut să se dea pe mine Şi de-aceea am rămas neschimbat.
Raspunde

Sile

Acum 7 ani

ia auzi ce zice astia de la coroporatisti. Moldoveanca e "cool" si ei cauta pe "challange"...penibili! In Romania votez numai PSD!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus