X
restaurant-la-cuptor-3

Ce iese din Cuptor, burgeri mânâncă

Joi după-amiază, cam pe la 1:30. Restaurantul e gol, de abia ce a deschis în așteptarea mușteriilor. Sigur se vor strânge mai pe seară, ar fi chiar păcat să nu. Mă și gândeam că o să aștept de o să mi se lungească urechile de foame până o să vină mâncarea. Dau o tură rapidă prin meniu și mă prind repede că o să fie foarte greu să mă hotărăsc pe două feluri de mâncare, prea bine sună ce citesc aici.

Deși gustul e o chestiune relativă și ce place unuia s-ar putea să displacă total altcuiva, meniul de la „La Cuptor” este deosebit de restul restaurantelor din oraș. Am găsit în meniu combinații culinare la care nu m-aș fi gândit vreodată că există și nici nu le-am mai văzut pe altundeva. Măduvă cu sare servită cu pâine prăjită și usturoi. Sau urechiușe de porc picante cu baghetă aromatizată. Sau supă din coadă de vită. Cert este că la fiecare pagină găsești ceva care o să te surprindă, ceea ce a făcut misiunea și mai complicată. La supe a fost ceva mai simplu. Dintre supa din coadă de vită, crema de cartofi cu ardei copt și mascarpone, crema de dovleac plăcintar cu ulei de trufe și supa de ceapă gratinată cu brânză Comte am ales-o, evident, pe ultima dintre ele.

Dar pentru felul secund am oscilat minute întregi între coastele de porc la cuptor cu chips-uri, ceapă murată în casă și spună de usturoi și burgerul „La Cuptor”, pentru că ambele sunau divin. A câștigat burgerul, iar coastele trebuie să aștepte următoarea vizită. A câștigat pentru că așa ceva chiar n-am mai văzut în viața mea într-un meniu de restaurant și pentru că nu e un burger… tradițional să îi zic așa. Ci e o reinterpretare culinară a celebrului ciolan cu fasole pe care îl găsim în fiecare parcare de TIR-uri din țara asta. Știu că sună pretențios în cuvinte mari de la Masterchef, dar de data asta chiar așa și este. Burgerul „La Cuptor” conține ciolan afumat, spumă de fasole, sos de hrean, ceapă crocantă și vine însoțit de cartofi cuburi stropiți cu praf de chimen.

restaurant-la-cuptor-2

În ciuda faptului că am fost, cel mai probabil, primul client al zilei, n-am petrecut mai mult de 40 de minute în restaurant. Supa de ceapă a venit rapid și m-am enervat de numa numa. Era atât de gustoasă și arăta atât de bine de… mi-am fript limba. N-am putut să mă abțin și să aștept să se răcească. Am profitat de faptul că eram singur în tot restaurantul și am sorbit din fiecare lingură ca ultimul țărănete. Pe la jumătatea farfuriei era deja suficient de rece încât să o pot savura. Delicioasă.

restaurant-la-cuptor-1

Burgerul, altă poezie de Nichita Stănescu. Chiflă pufoasă, carnea pur și simplu ți se topea în gură. Dintre toate ciolanele mâncate la viața mea, și au fost multe, credeți-mă pe cuvânt, ăsta a fost cel mai fraged. Iar combinația carne/spumă de fasole/sos de hrean… absolut senzațională. Am și lăsat cartofii deoparte ca să pot devora cât mai mult din burger pentru că era evident, de la prima mușcătură, că n-o să reușesc să îl termin, oricât de mult m-aș strădui. Am luat chiar și un pahar de vin, să-l fac să curgă mai ușor, și tot n-am reușit să îl termin. Nu vreau să zic că e sau nu e cel mai bun restaurant din Sibiu, dar e păcat de lume să nu-l încercați măcar o dată. Chiar și doar ca să mâncați un fel unic în Sibiu. Și în meniul de la „La Cuptor” găsiți suficiente preparate unicat ca să aveți de unde alege.

Cu două Pepsi-uri am sărit ușor de 60 de lei, decent pentru un prânz copios la doi pași de piața mică.

Burgermeister

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cornel

    60 de lei, decent pentru un pranz??? Preturile restaurantelor din Sibiu sunt aberante, dovada cea mai buna e sa ajungi sa faci afirmatia de mai sus si sa fii împacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact